Иван Вујовић / - IGOR SLJIVANCANIN
22/01/2022 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујовић: Грађани знају да чувате фотеље а не изборну вољу

Живота има и послије власти, покушајте да будете елементарно политички пристојни и довољно паметни да схватите да грађани нијесу толико незнавени и да врло добро знају да је овдје ријеч само о вашим фотељама, а не о било каквом чувању изборне воље, генерални секретар СДП-а

Позивамо одлазећег премијера, њему блиске министре и све остале одлазеће функционере власти да задрже бар минимум политичког достојанства и да због својих функција не доприносе додатној политичкој и друштвеној поларизацији у земљи, каже Иван Вујовић, генерални секретар СДП-а.

- Власт и функције дођу и прођу, то је закономјерност и правило у демократским земљама и ако се нешто добро догодило 30. августа 2020. године то је управо искуство мирне и демократске смјене власти.

Јавност управо ових дана може добро да види у којој мјери власт опија, и како то за само годину дана неки постану толико бахати и обузети властољубљем. Многи се данас с правом питају – како би се тек понашали да су коју годину више у фотељама, када су за само годину дана постали оволики зависници од власти да не презају ни од чега да се у њој задрже макар који дан више - наводи Вујовић.

Он истиче да су ту најупорнији и најрадикалнији они за које нико није гласао на прошлим изборима, који од самог почетка немају ама баш никакав легитимитет, који ни сањали нијесу да ће бити министри, или боље рећи можда и јесу али министри ДПС-а, будући да су годинама и деценијама били функционери, активисти и гласачи бивше власти. Почев од премијера, министарке Ињац, па даље редом.

- Улица није рјешење, Кривокапићу и сви остали који више немате ни формални легитимитет да вршите власт. Посебно није рјешење да својим дјеловањем подстичете мржњу, насиље, увреде, међуетничку дистанцу само зато што се ближи дан када више нећете бити власт. Вјерујте да има живота и послије власти, покушајте да будете елементарно политички пристојни и довољно паметни да схватите да грађани нијесу толико незнавени и да врло добро знају да је овдје ријеч само о вашим фотељама, а не о било каквом чувању изборне воље. Изборне воље коју сте, зар треба посебно истицати, ви стотине пута погазили до сада показујући да ни у чему нијесте бољи, него чак и гори од најгорег издања ДПС власти.

Ослушните мало и шта вам поручује међународна заједница и наши партнери – да сте те поруке боље слушали и да нијесте мислили да ћете сада ви бити апсолутна власт наредних 30 година, можда вам се све ово не би дешавало.

Смјењивост власти и демократско прихватање те чињенице је тековина за коју смо сви мислили да је дефинитивно апсолвирана 30. августа 2020. године. Избор нове Владе или нови избори, демократска су и Уставна рјешења која стоје као могућности након пада ове Владе. Зато, маните се улице, ћерања и вријеђања јер се оваква стања једино рјешавају у институцијама. Ваљда би толико требало да знате.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:16