Vujović / - IGOR SLJIVANCANIN
24/11/2022 u 16:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Izbori rješenje, neustavnu i marionetsku DF Vladu ne podržavaju građani

ako ko je elementarno ozbiljan i dobronamjeran, bez obzira na političko opredjeljenje, zna da su vanredni izbori jedini demokratski i normalan izlaz iz stanja potpune paralize političkog sistema, dodao je on

Istraživanje javnog mnjenja CGO i agencije “Damar” jasno pokazuje da je oko dvije trećine građana za vanredne izbore kao načina rješavanja političke i instutucionalne krize, saopštio je Ivan Vujović generalni sekretar SDP.

- Ovo istraživanje pokazuje takođe da izrazita manjina, samo 19 posto, podržava model neustavne Vlade skrojene po neustavnim izmjenama Zakona o predsjedniku Crne Gore. Sve ovo veoma upečatljivo šalje jasnu poruku da Vlada, skrojena po uputima DF -a, u kojoj bi oni vodili glavnu riječ, osim što bi bila neustavna i marionetska, nema ni minimum podrške crnogorskih građana, naveo je on.

Kako je dodao, razumljiva je želja DF da "ustavnim nasiljem tj. ustavnim pučem dođu u situaciju da i formalno vode glavnu riječ u Vladi".

- Kao što je jasno da ostali iz sklepane skupštinske većine taj opasni i antiustavni eksperiment podržavaju jer znaju da vanrednim izborima rizikuju da nestanu sa političke scene. Svako ko je elementarno ozbiljan i dobronamjeran, bez obzira na političko opredjeljenje, zna da su vanredni izbori jedini demokratski i normalan izlaz iz stanja potpune paralize političkog sistema i institucija ove zemlje, što je i jedan od ključnih zahtjeva sa protesta IMA NAS, zaključuje Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:06