/ Иван Вујовић - СДП
15/06/2021 u 16:03 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Вујовић: СДП подноси тужбу због незаконитог именовање директора АНБ

Поручио је да ова власт мора да оде како сви не би били жртве њене неспособности

Генерални секретар СДП -а Иван Вујовић саопштио је да је незаконито именовање директора Агенције за националну безбједност представља "флагрантно кршење закона поводом чега ће СДП у циљу заштите правног поретка државе поднијети тужбу Управном суду".

- Заобилажење Парламента је чин без преседана који показује колико актуелна парламентарна већина држи до елементарних демократских принципа и парламентаризма у држави чија власт наводно стреми владавини права и европским интеграцијама Ако смо у прошлом сазиву имали парламентарну карикатуру ово што се сада ради од црногорског Парламента би се слободно могло оквалификовати као парламентарна креатура- навео је Вујовић.

Истиче да, како је навео, неспособна власт је згазила правни поредак државе и "очигледно сматра да, ако су власт, да им је баш све дозвољено па и то да брутално крше Устав и законе ове државе".

- Институције чији су челни људи изабрани кршењем закона немају легитимитет да обављају своје уставне и законске дужности и то је чињеница које ова власт мора бити свјесна. Јасно нам је да су односи у коалицији односи “рогова у врећи”, због чега и имамо на сцени отворено правно насиље, али због свега тога не може трпјети цијела држава, њени градјани и медјународна репутација земље која се оваквим неуставним перформансима свакодневно срозава- казао је Вујовић.

Поручио је да зато ова власт мора да оде како сви не би били жртве њене неспособности, "нефункционалности и њихових медјусобних призмених трговина на штету државних интереса и интереса свих грађана Црне Горе".

Izdvojeno

28. jul 2021 15:15