Иван Вујовић / - фото: СДП
28/09/2022 u 11:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Tužilaštvo da reaguje na miješanje u izborni proces Vučićevog režima

Rusko finansiranje Demokratskog fronta o čemu se i otvoreno govorilo na visokim američkim adresama takođe bi moralo biti predmet hitne pažnje crnogorskog Tužilaštva, istakao je Vujović

Pozivamo Tužilaštvo da hitno preduzme aktivnosti na suzbijanju stranog miješanja u izborni proces koje se u režiji Vučićevog režima očigledno ponovo sprovodi na lokalnim izborima u Crnoj Gori, kazao je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

Nakon „Bitke za Nikšić“ na sceni je još jedan pokušaj protipravnog uticaja na slobodnu volju građana koji dolazi iz Srbije sa jasnim ciljem da se protežiraju politički subjekti koji su prepoznati kao zastupnici interesa druge države, kazao je Vujović.

- Kako Vučić u Crnoj Gori nema samo jednu već više svojih političkih kolona, a sve se mogu nazvati najprostije petom kolonom, na nadležnima je da istraže koja konkretno od ovih grupacija uživa koliko finansijske i svake druge pomoći od strane svojih beogradskih mentora - dodao je u saopštenju.

Rusko finansiranje Demokratskog fronta o čemu se i otvoreno govorilo na visokim američkim adresama takođe bi moralo biti predmet hitne pažnje crnogorskog Tužilaštva, istakao je Vujović.

- Potpuno je jasno da se u oba slučaja radi o istom planu podrivanja Crne Gore i njene destabilizacije kroz osnaživanje antievropskih i proruskih snaga na čelu sa DF-om - naveo je.

Bilo bi veoma korisno da se povodom ovog slučaja oglasi i tehnički premijer bez obzira na činjenicu što mu ove Vučićeve nelegalne aktivnosti idu u političku korist, budući da su njihovi beneficijari Abazovićevi strateški saveznici iz DF-a, kazao je on.

Sasvim sigurno da će ovaj poziv tehničkom premijeru ostati bez efekta jer, kako bi se reklo, „vrana vrani oči ne vadi“ odnosno teško je očekivati da će jedna Vučićeva kolona nauditi onoj drugoj, zaključuje Vujović u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:42