/ Ивица Вукчевић
14/09/2021 u 10:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукчевић: Организатори протеста на Цетињу показали да се не залажу за грађанску Црну Гору

Напади на полицију, која је штитила Цетињски манастир су напади на Црну Гору, навеон је он

Испред "Парве Црне Горе" Ивица Вукчевић је саопштио да "насилни протест којим су чланови и симпатизери ДПС-а, њихови политички сателити али и други из претходне власти, покушали да спријече устоличење Митрополита Јоаникија на Цетињу се ничим не може оправдати".

- Постављање барикада, и напади на полицију су тај протест учинили насилним, а самим тим и незаконитим. Ту се показало право лице ДПС-а, СДП-а и других партија из бивше власти, јер су њихови функционери показали да су спремни жртвовати мир и стабилност Црне Горе ради својих партијских и личних интереса. Напади на полицију, која је штитила Цетињски манастир су напади на Црну Гору- навеон је он.

Како је казао, поред осталог, узалуд су ДПС и сателити поново учествовали у протесту на Цетињу, покушавајући да пребаце одговорност са себе на полицију за насилни протест, који је одржан 5. септембра.

- Организатори новог протеста на Цетињу су показали да се не залажу за грађанску Црну Гору, већ желе да намећу свој идентитет другима, што је недопустиво. Овај и сваки други протест који је усмјерен против Срба или било којег другог народа у Црној Гори, је антиграђански... Превише нас је мало да би се дијелили. Захтјеви за оставкама су упућени на погрешну адресу, ако се узме у обзир чињеница да је најодговорнији за блокаду Цетиња Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, који треба да поднесе оставку, јер је позивао грађане на насилни протест, а потом побјегао са Цетиња- рекао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:21