/ Зоран Вукићевић
14/06/2021 u 09:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукићевић: Власт промовише систем вриједности у којем четништво цвјета

Предсједника Општинског одбора ДПС Никшић поручио је да је Љубо Чупић симбол слободарских прегнућа, несебичне жртве за слободу и слободну мисао

Предсједника Општинског одбора ДПС Никшић Зоран Вукићевић ​обратио се грађанима саопштењем наводећи да данас се не може ћутати, нити одћутати оно што се десило у том граду.

- Десило се под окриљем ноћи, али је и показало право лице и починиоца гнусног чина, али и оних који га бране и подржавају. Не зна се ко је гори, онај што оскрнави споменик народног хероја Љуба Чупића или они који измишљотинама аболирају овај чин. Опет је синоћ по ко зна који пут у посљедње вријеме оскрнављено лице са слободарским осмјехом и то од стране оних, којим су слободарске и антифашистичке идеје далеке и стране- истакао је Вукићевић.

Поручио је да је Љубо Чупић симбол слободарских прегнућа, несебичне жртве за слободу и слободну мисао ,па се пита коме смета сјећање на њега, кога боли грађански и слободарски Никшић.

- Боли таоце заточених умова четничким идејама, па им  Љубо и мртав смета. Смета им што их подсјећа  на то колико су он и његова дјела велики, а они мали. Смета им јер их подсјећа да је ово град слободног духа, слободне мисли, европејских идеја и грађанске профилације. Смета онима, којима је сметао и те 1942. године, када им је пркосним осмјехом поручио да могу убити њега, али не идеју антифашизма- навео је Вукићевић.

Сматра да овакав гнусни чин резултат је поремећеног система вриједности, који промовише и актуелна владајућа државна и општинска политика.

- Ова власт створила је амбијент у коме четништво дивља, а слобода и антифашизам ћуте. Дефинитивно овоме се мора стати на крај, мора проговорити слободна и европска Црна Гора. Мора европејизам побиједити примитивизам, мора се слободарски Никшић ослободити окова великосрпског хегемонизма и овог посрнућа које нас је задесило. Заједно ћемо поразити ово зло, као што је Лјубо поразио смрт- реко је Вукићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:08