/ - СНП
01/06/2023 u 09:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vukić: Legalizovati objekte osnovnog stanovanja

Vukić ističe da smo svjedoci da je broj nelegalnih objekata na teritoriji cijele države “rastao geometrijskom progresijom” i da se zbog toga danas, smatra on, suočavamo sa vrlo kompleksnim problemom rešavanja njihovog pravnog statusa

Socijalistička narodna partija se od svog osnivanja bori za društvo socijalne pravde, a rešavanje stambenih problema naših građana je među prioritetnim zadacima naše partije, kazao je kandidat za poslanika Koalicije “SNP-Demos-Za tebe”, Dragan Vukić.

- Veliki broj građana Crne Gore je, nažalost, bio prinuđen da problem stanovanja rešava bespravnom izgradnjom objekata, zbog nepostojanja planske dokumentacije na osnovu koje bi ta gradnja bila u skladu sa propisima - ukazuje on.

Vukić ističe da smo svjedoci da je broj nelegalnih objekata na teritoriji cijele države “rastao geometrijskom progresijom” i da se zbog toga danas, smatra on, suočavamo sa vrlo kompleksnim problemom rešavanja njihovog pravnog statusa.

- Mora se podvući jasna granica između objekata koje zakoni prepoznaju kao objekte osnovnog stanovanja i čijom su izgradnjom njihovi vlasnici rešavali stambeno pitanje za sebe i svoje porodice i ostalih nelegalnih objekata. SNP će u svom punom kapacitetu uticati na obezbjeđivanje uslova da se objekti osnovnog stanovanja legalizuju po povlašćenim uslovima u odnosu na ostale objekte, što podrazumijeva da naknade za urbanu sanaciju budu realne u odnosu na prosječne zarade u opštini na čijoj su teritoriji izgrađeni, kao i da se kriterijum orto-foto snimka iz 2018. godine ne primjenjuje na ovu kategoriju objekata. Socijalisitička narodna partija ovo čini za tvoju porodicu i za tebe - zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:41