Омер Вукић / - фото: СДП
23/11/2021 u 09:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукић: Зашто jе изградња фискултурне сале у Мркоjевићима и даље проблем?

Законом о буџету Црне Горе за 2021. годину за ову намjену су планирана средства у износу од 100.000 €, обзиром да Скупштина Црне Горе ниjе прихватила амандман посланика СДП да таj износ буде 200.000 €, казао је Вукић

Након више инициjатива од стране мjештана Мркоjевића, краjем 2019. године коначно jе потписан Меморандум о сарадњи у вези изградње фискултурне сале за Основну школу “Мркоjевићи”. Наведеним Меморандумом договорено jе да изградњу фискултурне сале суфининсираjу Општина Бар, Клуб исељеника “Румиjа” из Чикага и тадашње Министарство просвjете. На одушевљење мjештана, очекивало се да ће изградња овог обjекта брзо почети и да ће и ова школа коначно добити своjу фискултурну салу, jер jе jедина у Бару коjа jе нема, казао је члан Главног одбора СДП-а Омер Вукић.

- Општина Бар jе у 2020. години уплатила договорени износ од 150.000 €, а Клуб исељеника из Чикага jе исказао спремност да у сваком тренутку уплати своj износ средстава, али jе остала као  непознаница уплата износа средстава на коjе се обавезало Министарство. Законом о буџету Црне Горе за 2021. годину за ову намjену су планирана средства у износу од 100.000 €, обзиром да Скупштина Црне Горе ниjе прихватила амандман посланика СДП да таj износ буде 200.000 € - казао је Вукић.

Планирана средства, међутим, све до данас ниjесу уплаћена, а нацртом Закона о буџету Црне Горе за 2022. годину ниjесу планирана била каква средства за ову намjену, додао је он.

- С обзиром да ће изградња коштати више стотина хиљада еура, да jе израда проjектне документациjе завршена, позивамо надлежно Министарство да до краjа ове године уплати планирани износ од 100 000 €, као и да се у Закону о буџету за 2022. годину планира одређени износ средстава за ову намjену. Ово посебно из разлога, што како се представници Владе хвале, у државном буџету има довољно средстава усљед  значаjних уштеда остварених током ове године, а такође jе наjављено и значаjно увећање капиталног буџета за наредну годину - казао је Вукић у саопштењу.

Дjеца у Мркоjевићима, као и сва у Црноj Гори, заслужуjу наjбоље услове за образовање, а за таj процес, као и за правилан развоj, неопходан предуслов jе да имаjу одговораjућу фискултурну салу, коjа би се могла користити и за друге спортске и културне намjене, закључио је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:05