trinaestojulska nagrada - gosti / - SRDJAN DJODJO BOLJEVIC
14/06/2021 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић: Кадрови Весне Братић без гласкања спроводе посрбљавање Црне Горе

Вуковић је казала да је Влада од најављеног апостолата довела државу до позиције протектората, да перфидно мијења карактер црногорскога друштва институционализујући пројекат „српског света“, те да ради на пропасти Црне Горе

Посланица и чланица Предсједништва ДПС-а Александра Вуковић каже да се Црна Гора мора спашавати из раља фанатизованог национализма и да је потребна модерна држава у којој ће све нације развијати своје најбоље плодове, а не намјесништво гдје ће пировати вампири за ратне злочине осуђене идеологије.

Вуковић је казала да је Влада од најављеног апостолата довела државу до позиције протектората, да перфидно мијења карактер црногорскога друштва институционализујући пројекат „српског света“, те да ради на пропасти Црне Горе.

Коментаришући то што ДПС од средине маја не учествује у раду Скупштине и њених тијела, Вуковић је у интервјуу Побједи рекла да одсуство најјаче партије са пленарних засиједања говори „о слабости парламента и осионости једвите већине која свакоминутно ради на срозавању државе Црне Горе и њеног Устава“.

„Зар постоји црњи сценарио за владајућу већину од тога да су за девет мјесеци своје владавине успоставили крњи парламент у коме доносе накарадне законе и играју се будућношћу Црне Горе? За сада им препуштамо да у монолошкој форми исписују срамне странице црногорске политике, док грађани и међународни субјекти не виде у каквом је ћорсокаку Црна Гора“, истакла је она.

Пријеко судовање и националистичко лудовање, сматра Вуковић, нам је донијела „ова ‘историјска’ промјена власти“.

Говорећи о приједлогу резолуције о геноциду у Сребреници, Вуковић напомиње да она „ни у једном дијелу не помиње да је неки народ геноцидан, већ осуђује геноцид у Сребреници, који је релативизовао министар правде изабран гласовима Демократа и Уре“.

„Наводно грађанске партије нијесу у стању да кажу ‘да’ резолуцији којом се спречава негирање геноцида у Сребреници и оптужују нас за политизацију тога питања и стварање подјела. Та господа морају знати да је однос према злочинима и геноцидима суштинска политика“, поручила је Вуковић.

Ова влада, како је казала, ради на пропасти Црне Горе – економској, демократској, културној.

„Предњачи у промовисању непотизма, у томе обара све рекорде, док грађани још живе у заблуди да им је освјежило. Расте број незапослених, али породицама владајуће већине не пада на памет да одустану од свога запошљавања ‘по дубини’„, казала је она.

Најугроженије су, како је оцијенила, области просвјете и културе, јер у њима министарка Братић настоји да преобрази отворени црногорски дух у паланачки, петпарачки и парохијални злодух великосрпског „света“ коме ништа није свето.

„Будите увјерени, њен кадар ће бити идентичан ономе који под притиском јавности отпушта, само што ће сада, прије него што га инаугурише, избрисати профиле својих питомаца, уколико су били на друштвеним мрежама и научити их да без гласкања спроводе политику ‘посрбљавања’ црногорске просвјете и културе“, рекла је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:14