Ivan VukovićIvan Vuković / - FOTO: FB/DPS
19/05/2024 u 13:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vuković: Vlada da utiče da se rezolucija o Jasenovcu povuče iz skupštinske porcedure

Poslanik DPS-a Ivan Vuković kazao je na press konferenciji da očekuje da će Vlada uticati da se iz skupštinske procedure povuče predlog rezolucije o Jasenovcu.

Vlada ne smije ukrasti evropsku budućnost građana Crne Gore, poručio je Vuković.

- Zbog trulih političkih kompromisa kojim premijer Milojko Spajić pokušava da pacifikuje partnere - lidere koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andriju Mandića i Milana Kneževića i zbog toga na mjesec dana od dobijanja IBAR-a predlaže usvajanje rezolucije koja ruši dobrosusjedske odnose sa jednom od država članica Evropske unije i dovodi u pitanje proces evropske integracije - rekao je Vuković na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je jedina zemlja kandidat koja ima realnu šansu da u narednih nekoliko godina postane članica Evropske unije.

On je podsjetio da je Skupština Srbije dva puta odbila da podrži sličnu rezoluciju o Jasenovcu, koja se danas, kako kaže, servira Crnoj Gori zbog trulih političkih kompromisa.

- Čemu služi to? Jasno je da ovo služi tome da se namiruju računi unutar vladajuće koalicije, a na štetu državnih interesa i evropske perpektive Crne Gore, tj. služi tome da Spajić i Pokret Evropa sad sačuvaju političku podršku da ostanu na vlasti u Crnoj Gori. Služi tome da eksponenti zvanične politike u Beogradu, unutar vladajuće većine, opravdaju to što i dalje podržavaju Vladu Crne Gore i nakon najave da će naša država u Generalnoj skupštini UN podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju su oni prethodno okarakterisali kao anti-srpski dokument - naglasio je Vuković.

Eraković: Sa ovom ekipom nema ulaska u EU

Rezolucija o Jasenovcu, kako kaže, služi i da se isprovocira još oštrija reakcija Hrvatske i stopira put Crne Gore ka EU.

- I da se tako potvrdi ono što je Vučić kazao u Kotoru, a to je da nijedna država Zapadnog Balkana neće ući u EU prije Ukrajine. Nemojte da imamo dilemu, ovo tome služi - kazao je Vuković i poručio da od Vlado očekuje da utiče da se predlog rezolucije povuče.

- Sa punim pravom zahtjevamo i očekujemo da će Vlada uticati na to da se ovaj prijedlog povuče iz procedure - zaključio je Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 01:48