Адријан Вуксановић / - р д
04/08/2021 u 18:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуксановић Бечићу: Неће никада више бити "Олује", јер више нико неће вршити агресију на Хрватску

Сигурно се више никада неће поновити војно – редарствена, ослободитељска акција Олуја, јер више неће никоме пасти на памет да осваја хрватске територије, да четири године врши прогон становништва, да бездушно бомбардира градове диљем Републике Хрватске, као и њен главни град - навео је Вуксановић у реаоговању на Бечићеву изјаву

Предсједник Хрватске грађанске иницијативе Адријан Вуксановић реаговао је поводом данашње изјаве предсједника Скупштине Алексе Бечића, коју је сублимирао ријечима – да се више никада не понови Олуја, да буде миран.

- Имамо потребу Вас ослободити сваке врсте бојазни. Будите мирни. Сигурно се више никада неће поновити војно – редарствена, ослободитељска акција Олуја, јер више неће никоме пасти на памет да осваја хрватске територије, да четири године врши прогон становништва, да бездушно бомбардира градове диљем Републике Хрватске, као и њен главни град - навео је Вуксановић.

Он је Бечићу такође поручио да неће више нико ићи тенковима на Вуковар, док их на том сулудом путу масе грађана егзалтирано поздрављају цвијећем.

- Неће се више нитко усудити да врши агресију на Републику Хрватску, као што је то било недавно, у чему је судјеловала трећа војна сила у Еуропи, тзв. ЈНА - истиче Вуксановић.

Вуксановић каже да су Црна Гора и Хрватска двије пријатељске државе и партнери у НАТО савезу.

- Познато Вам је и колико Република Хрватска помаже нашој држави на путу еуропских интеграција. Од Вас очекујемо да дате допринос у јачању релације између Подгорице и Загреба, као што све вријеме на томе предано ради хрватска заједница у Црној Гори. За тако нешто потребан је објективан приступ прошлости, уз јасну перцепцију агресора и жртве. Трагедија не почиње 1995., већ 1991. и оним бацањем цвијећа на тенкове који хрле да сију смрт. Жалимо због свих невиних жртава, али њих не би било да није било једне сулуде великодржавне идеје, која је започела рат, а чије посљедице и даље живимо - поручује Вуксановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:10