Vuksanović i Herasimenko / - HGI
18/08/2023 u 10:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuksanović: HGI će biti glas i Ukrajine u Skupštini Crne Gore

On je izrazio solidarnost i duhovnu blizinu s ukrajinskim narodom na čelu s predsjednikom Zelenskim

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović sastao se u Podgorici s veleposlanikom Ukrajine Olehom Herasymenkom, sa kojim je u otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenio mišljenje o društvenim i političkim pitanjima na crnogorskoj sceni i o drugim aktualnostima od značaja za građane. 

Vuksanović je izrazio solidarnost i duhovnu blizinu s ukrajinskim narodom na čelu s predsjednikom Volodimirom Zelenskim, koji brani svoj teritorij pod udarom ruske agresije, saopšteno je iz HGI-a.

Naglasio je da danas Ukrajina, dok se junački i hrabro bori za svoju slobodu, istodobno brani vrijednosti civiliziranog svijeta. Na koncu je kazao da će Hrvatska građanska inicijativa biti i glas Ukrajine u Skupštini Crne Gore, jer borba ukrajinskog naroda zaslužuje svako poštovanje i divljenje. 

Veleposlank Herasymenko je zahvalio predsjedniku HGI - ja na podršci i iskazanom prijateljstvu prema narodu Ukrajine. Čestitao je uspjeh Hrvatske građanske inicijative na proteklim izborim i povratku u crnogorski parlament, istakavši da je to dobro za državu Crnu Goru i afirmaciju manjinskih prava. On je izrazio zadovoljstvo ogromnom podrškom na koju nailazi u Crnoj Gori.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:55