Драгиња Вуксановић Станковић / - PC
23/12/2021 u 12:28 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуксановић Станковић: Док је последњег Црногорца и Црногорке неће се градити капела

Донијећемо нови Закон о слободи вјероисповијести, а овај што је у служби цркви Србије важити више неће. Само је питање дана кад ће се нови донијети - нагласила је она

Посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић казала је у парламенту да се маузолеј неће рушити, нити ће се обнављати капела док је последњег Црногорца и Црногорке.

 - Овдје се не уноси немир, већ смо врло узнемирени и напети. Могу то да причају ради некаквог циља, неке политичке идеологије, а што се тиче Цетињског манастира и осталих, ми ћемо их вратити Црној Гори. Донијећемо нови Закон о слободи вјероисповијести, а овај што је у служби цркви Србије важити више неће. Само је питање дана кад ће се нови донијети. Врло смо узнемирени и врло напети, али не желимо никакве сукобе, али своје дати нећемо - поручила је она.

Вуксановић Станковић је казала да ко жели да служи другој држави нека се пресели у њу.

 - Ако му је ближа Србија или нека друга  држава не знам шта треажи о Црној Гори. Ако неко спаљује црногорску заставу, шта ради он овдје, нек иде тамо  гдје му је милије. Ја бих ишла, али ми нигдје није милије него овдје. Не желим нигдје из Црне Горе да мрднем, ако пођем туристички два дана. Ође живим и ође ћу да умрем, прво држава, па све што чини идентитет - напоменула је она.

Казала је да ће да навија за Србију када игра против неке друге државе, јер јој је ујчевина из Србије, али кад игра против Црне Горе увијек ће навијати за своју државу.

Она се укључила након што је реаговала потпредсједница парламента Бранка Бошњак, која је поручила посланику Либералне партије Андрије Поповића који је казао да неко има тмурне мисли према џамијама и катедралама у Црној Гори.

- Продали сте манастире цркви друге државе, на основу тога претпостављам да та влада има тмурне идеје око базилике Светог Трифуна у Котору и Хусеин пашину џамију у Пљевљима - рекао је Поповић.

Бошњак му је одговорила да уноси немир међу грађанима и да нема потребе за тим.

Вуксановић Станковић је нагласила и да је ово најгора Влада од 1918. године и да сви комплетно треба да оду са власти.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 19:49