Са конференције / - И. Дробњак
08/11/2021 u 13:19 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуксановић - Станковић: Локални избори ће бити одржани у термину у којем су већ заказани

Одговарајући на питање шта ако већина усвоји закон а предсједник уподоби своју одлуку том законском рјешењу Драгиња Вуксановић Станковић каже да се не могу одложити већ расписани избори

Посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић - Станковић каже да се одлука о обједињавању локалних избора може донијети само ако за њу постоји општа сагласност, однбосно консензус и законски основ.

- Када су локални избори у питању сада постоји само самовоља већине. Не може се ускратити право грађана да бирају и буду бирани, тако да ће избори бити одржани. Позивамо већину да разговара са нама о томе. Све друго је пусти маркетинг - казала је посланица СДП на данашњој конференцији за новинаре у Скупштини Црне Горе.

Члан Предсједништва СДП Бојан Зековић истиче да је основни циљ закона неуставни покушај бјежања од избоора.

- Уколико би био усвојен овај закон и даље би имало 5 - 6 термина за одржавање избора. Када је прије неколико мјесеци Александар Вучић водио битку за Никшић предлагаче ових закона није ништа занимало. Данас покушавају да побјегну од избора, предлажу исто оно зашта су раније тврдили да је незаконито. Избори се морају одржати и они ће бити одржани - рекао је Зековић.

Одговарајући на питање шта ако већина усвоји закон а предсједник уподоби своју одлуку том законском рјешењу Драгиња Вуксановић Станковић каже да се не могу одложити већ расписани избори.

- Ни једна законска форма њега не може обавезати. Да избори нису били расписани могло се разговарати о њиховом одлагању - закључује Вуксановић - Станковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:37