/ IVAN PETROVIC-IPE
12/10/2022 u 23:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuksanović Stanković: Neko želi Crnu Goru na koljenima da bi se tražila pomoć od Srbije

Gospodin Abazović, da je sve zlatom pozlatio, samo za Temeljni ugovor onakav kakav je potpisao mora krivično da odgovara- navela je Vuksanović Stanković

Ako imate sa jedne strane sliku da crnogorske institucije ne funkcionišu, sa druge strane da smo pred bankrotom, to znači da neko ima cilj da Crnu Goru "baci na koljena" kako bi se tražila pomoć sa strane u liku Srbije i kako bi naša država postala dio Otvorenog Balkana i uslovno kapitulirala, poručila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković gostujući na A Plus TV.

-To nećemo dozvoliti, iako su nasrtaji sa svih strana, iako su pokušaji destabilizacije Crne Gore i njenog bezbjednosnog sistema. “Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al’ zube polomi”. I mnogi će polomiti zube na ovome, gospodin Abazović je uveliko počeo da ih lomi. A oni za čije interese radi – takođe. Crna Gora će biti dio Evrope, neće biti dio velike Srbije i “srpskog sveta, niti će biti dio Otvorenog Balkana”, kazala je ona.

Vuksanović Stanković je istakla da Abazović udara na ustavni sistem Crne Gore i očekuje da GST Vladimir Novović utvrdi istinu ko u Crnoj Gori sarađuje sa BIA-om, ko špija Crnu Goru i ko radi protiv države.

- Gospodin Abazović, da je sve zlatom pozlatio, samo za Temeljni ugovor onakav kakav je potpisao mora krivično da odgovara-  navela je Vuksanović Stanković.

Ona je kazala da se na crnogorskoj političkoj sceni dešava situacija nezapamćena od 1918. godine, te da su građani uzbuđeni i ljuti.

- Čak i oni ljudi koji su smatrali sebe apolitičnim, sada ono što slušam kroz narod je da će svi izaći na izbore da podrže Crnu Goru i put svoje opštine u Evropu, nikako unazad- kazala je ona.

Prema njenim riječima, ono što je porazno za Crnu Goru je da na državu nasrću iznutra.

- Imate ljude koji su na pozicijima odlučivanja u Crnoj Gori, kao što je gospodin Dritan Abazović, koji direktno radi za tuđu državu i interese Srbije i koji radi protiv Crne Gore i čini sve da uništi ovu državu- rekla je Vuksanović Stanković.

Komentarišući smjenu Sava Kentere sa čela Agencije za nacionalnu bezbjednost,  ona je kazala su smijenjeni Kentera i rukovodilac kontraobavještajne službe u ANB-u Drago Spičanović radili odličan posao i prekinuli rusko-srpski lanac špijunaže.

Ona je kazala da vjeruje u GST-a Vladimira Novovića.

- Mislim da je on neustrašiv čovjek i da će raditi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom. Vjerujem da njega ne mogu da uplaše, vjerujem u njegove kapacitete i znanje. Nadam se da se neću razočarati- rekla je Vuksanović Stanković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:17