Vuksanović Stanković / Foto: LAZAR RUŽIĆ
22/11/2022 u 11:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuksanović Stanković tvrdi da je Bratić smjenjivala direktore škola po mjeri DF-a i URA

Pronađite njenu adresu i sprovedite postupak protiv nje, poručuje poslanica SDP-a

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković poručila je da nadležno državno tužilaštvo treba da reaguje i u hitnom roku pronađe adresu bivše ministarke Vesne Bratić zbog, kako tvrdi, "šteta počinjenih budžetu i interesima države Crne Gore".

Vuksanović Stanković je tražila da se nad protiv bivše ministarke sprovede postupak zbog očigledne zloupotrebe službenog položaje od njene i strane njenih najbližih saradnika. 

- Crnoj Gori ovih dana stiže na naplatu bezakonje bivše ministarke prosvjete, jer je Bratić iz političkih i nacionalnih razloga smijenila čak 223 od 243 rukovodioca obrazovnih ustanova. Njih preko 50 je već dobilo sudsku presudu po kojoj su nezakonito smijenjeni, dok se slično očekuje i za ostale koji su podnijeli tužbe. Štete po budžet naše zemlje će biti enormne, ali je najveća šteta napravljena obrazovnom sistemu i stotinama vrijednih prosvjetnih radnika od kojih su mnogi proveli cijeli radni vijek u ovoj, za svaku državu, ključnoj oblasti. Ukoliko želite da uništite jednu državu, krenite od obrazovnog sistema" - staro je pravilo koje je bivša ministarka ispunila koliko je mogla. Sve je ovo urađeno po mjeri parlamentarne većine sastavljene od DF-a, Demokrata, URA i Vlade Zdravka Krivokapića. U ovim i sličnim slučajevima se jasno pokazuje da li ima stvarne volje da se postupa u skladu sa zakonom i pošalje jasna poruka da se za ovakve enormne štete po državu mora odgovarati- zaključila je poslanica SDP-a. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:56