Vuksanović Stanković sa delegacijom PSSE / - FOTO: SDP
24/02/2023 u 15:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuksanović Stanković: U Crnoj Gori prisutno snažno miješanje Vučićeve vlasti u političke procese

Cilj tih struktura je da Crnu Goru potpuno skrenu sa evropskog puta, uruše njen građanski koncept a državu učine disfunkcionalnom i nestabilnom, tvrdi ona

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković ocijenila je da se predstojeći predsjednički izbori održavaju u ambijentu koji je determinisan  činjenicom da smo u prethodne dvije i po godine imali dvije Vlade koje su u mnogim segmentima unazadili poziciju Crne Gore i na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Ona se susrela sa delegacijom PS Savjeta Evrope u sastavu Džo O’Rajli, šef Delegacije, Domagoj Hajduković, Tamara Vonta, Simone Bili i Damjan Kotije.

- Crna Gora je zaustavljena u EU integracijama, od predvodnika tog procesa postala jedan od većih regionalnih problema, dok je na unutrašnjem planu urušila ionako krhke institucije i dovela zemlju do tačke potpune političke i institucionalne nestabilnosti, navela Vuksanović Stanković.

Ona je naglasila da je u Crnoj Gori prisutno snažno miješanje Vučićeve vlasti na političke procese i jedan značajan broj političkih struktura, te da očekuje intenziviranje tog uticaja tokom predsjedničkih izbora.

- Cilj tih struktura je da Crnu Goru potpuno skrenu sa evropskog puta, uruše njen građanski koncept a državu učine disfunkcionalnom i nestabilnom, saopštila je ona.

Sagovornici su istakli očekivanje da će i pored svih problema sa kojima se suočava Crna Gora predsjednički izbori proteći u bazično korektnom demokratskom ambijentu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:33