Dejan Vukšić / - RTV NK
30/11/2022 u 17:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vukšić: Najzaslužniji za haos u Crnoj Gori su oni koji su srušili 42. vladu

Kupuju vrijeme radi bolje političke trgovine. Oni to ni ne kriju. Kažu - nadamo se da će Venicijanska komisija do 12. decembra dati svoj stav u vezi sa Zakonom o predsjedniku, smatra bivši direktor ANB-a

Političari su prihvatili nezakonitu praksu koja nije primjerena pravnoj državi pa se otvoreno ,,trguje,, sa kandidatima za sudije Ustavnog suda, kazao je Dejan Vukšić, predsjednik Demohrišćanskog pokreta i bivši direktor ANB-a gostujući u emsiji „Kontakt“ Radio televizije Nikšić.

"Kupuju vrijeme radi bolje političke trgovine. Oni to ni ne kriju. Kažu - nadamo se da će Venicijanska komisija do 12. decembra dati svoj stav u vezi sa Zakonom o predsjedniku. Poručuju time da se nadaju da će imati neko mišljenje Komisije da bi mogli bolje da trguju za sudije Ustavnog suda. Ne očekujem ništa dobro na ovaj način. Ova politička elita se sigurno neće,,prevaspitati,,“, smatra Vukšić.

"Najzaslužniji“ za haotično stanje u Crnoj Gori su oni koji su izglasali nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore, kazao je Vukšić.

,,Oni koji su pripremili tern da bude izglasano nepovjerenje, ali i dio međunarodne zajednice koji su se bavili samo ciframa. Sada su puna usta svima toga da se brani Ustav. Građani nijesu izašli na ulice kada je došlo do kršenja Ustava i izbora 43.Vlade koja je krajnje neustavna. Ustav decidno kaže da se mandatar za sastav Vlade može predloižiti najkasnije u roku od 30 dana od dana konstituisanja Skupštine. Šta može tu više da se analizira“, istakao je Vukšić.

Razgovor sa Dejanom Vukšićem, predsjednikom Demohrišćanskog pokreta i bivšim direktorom ANB-a emitujemo večeras od 20 sati i 30 minuta u emisiji "Kontakt".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 00:41