Дејан Вукшић / - Б.М.
26/12/2022 u 20:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vukšić: SDT da reaguje ako je Konjević objavio tajni dokument

Ocijenio je i da je za vrijeme njegovog mandata u ANB-u, saradnja sa SDT-om Vladimirom Novovićem bila intenzivna i plodonosna

Bivši direktor ANB-a, Dejan Vukšić, kazao je da čelnici institucija treba da sjednu i razmjenjuju informacije kako bi dobili tražene podatke. Rekao je i da mu dokument koji je podijelio predsjednik SDP-a, Raško Konjević, nije poznat. 

- Ako bilo ko objavljuje takav dokument, i ako je tajan, očekujem i da tužilaštvo reaguje i pozove tu osobu, kazao je Vukšić. 

Ocijenio je i da je za vrijeme njegovog mandata u ANB-u, saradnja sa SDT-om Vladimirom Novovićem bila intenzivna i plodonosna. 

Generalni sekretar GP URA, Mileta Radovanić, istakao je da se konstatno targetiraju čenici tog pokreta.

- Očekivao sa da večeras ovde bude Raško Konjević i da mi ukrstimo argumente, malo djeluje indikativno da se Konjević nije javio oko nijednog drugog slučaja. Njegov Tviter nalog se pali samo kad je u pitanju GP URA, rekao je Radovanić.

Pozvao je da se "raspetlja" cijeli slučaj oko dokumenata koje je Konjević objavio, a u kojima se, navodno, pominje visoki funkcioner URA, Zoran Mikić.

Na pitanje o optužbama SDP-a da je Mikić dogovarao šverc cigareta, potpredsjednik te partije, Bojan Zeković kaže:

- Ovdje se ne govori o optužbama političkih oponenata, već je postupak na nivou osnovane sumnje pokrenulo SDT. Hipotetički je moguće da smijenjeni premijer nije znao ništa ni o čemu, njegovo je bilo da drži šibicu Miloševiću... Poštujem presumciju nevinosti gospodina Miloševića... Ovo je čitava hronologija sumnjivih aktivnosti, koja je rezultirala time da SDT tvrdi da su funkcioneri u vrhu GP URA formirana kriminalna organizacija s ciljem da zaplijnjene ccigarete stavi na tržište, a u čemu su učestvovali i premijer i potpredsjednik GP URA i prevnjen je jedan politički performans, rekao je Zeković u emisiji "Naglas". 

Na pitanje o javnom objavljivanju tajnih dokumenata, Vukšić tvrdi da je jasna adresa odakle određenim portalima stižu "fabrikovane vijesti".

- Raduje me strah koji postoji kod jedne strukture da se Dejan Vukšić ne vrati u bezbjednosni sektor, kazao je on i dodao da treba preispitati da li je unutar ANB-a došlo do propusta u slučaju kupovine nekretnina od strane čelnika Pokreta "Evrope sad". 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 17:11