Александар Вулин / - РТРС
05/09/2021 u 13:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Цетиње је показало да су Срби најпрогоњенији народ у Европи

- Морамо створити Српски свет да би опстали као народ, поручио Александар Вулин

Министар унутрашњих послова и предсједник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да је насиље на Цетињу, покренуто и организовано од стране предсједника Црне Горе Мила Ђукановића и ДПС-а, показало још једном да су Срби најпрогоњенији и најобесправљенији народ у Европи.

"Нико не мрзи Србе као бивши Срби", констатовао је Вулин и примијетио да би мржња према Србима у Црној Гори обрадовала идеолога црногорских усташа Секулу Дрљевића.

"Који то још народ нема чак ни право на своју религију, своје име и своје изабране представнике у власти као Срби у Црној Гори? Да би опстали тамо гдје живе, а немају своју државу и тамо гдје их државе у којима живе сматрају реметилачком групом, агресорима и окупаторима, Срби морају бити јединствен политички народ, Срби морају створити ''Српски свет'', јер ако то не ураде нестаће.

Народ којем се брани да има своју цркву независно од земље у којој живи, народ коме се брани да има став о лажном геноциду у Сребреници, народ који се приморава да његови представници славе ''Олују'' у којој су побијени и протјерани, народ коме покушавају да отму 13 посто територије, народ је који ће се или изборити за себе или нестати.

Стварање ''Српског света'' је задатак ове генерације политичара или неће бити следеће генерације Срба", поручио је министар и предсједник ПС-а Александар Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:26