Сједница Владе / -FILIP R
20/04/2022 u 12:57 h
Sanja PrelevićSanja Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За „старе” министре савјетничка и амбасадорска мјеста

Падом владе Здравка Кривокапића 4. фебруара у његовом кабинету дошло је до значајне подјеле међу министрима, који су почели да се пребројавају на „Дританове и Здравкове”

Уколико буде формирана мањинска влада, Дритан Абазовић ће понудити неким колегама из владе Здравка Кривокапића савјетничка мјеста у свом кабинету са намјером да их касније предложи за високе државне функције и амбасадоре у значајним партнерским државама, потврђено је "Дану" из више извора из коалиције "Црно на бијело".

Ово се односи на министре вањских послова Ђорђа Радуловића, унутрашњих послова Сергеја Секуловића и капиталних инвестиција Младена Бојанића и министарку јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамару Срзентић. Према нашим незваничним информацијама, њима ће Абазовић, одмах након формирања мањинске владе, понудити мјеста савјетника, а касније и значајне државне функције. Некима од њих ће, вјероватно, бити понуђена и дипломатска мјеста у важним свјетским центрима.

– Потребно је да мањинска влада почне да ради. Они су показали да знају да раде и да су дио европске приче Црне Горе. Заслужили су да се баве државним послом и да дају дорпинос држави, наравно ако и они то желе – казао је један саговорник нашег листа.

Падом владе Здравка Кривокапића 4. фебруара у његовом кабинету дошло је до значајне подјеле међу министрима, који још увијек обављају свој посао јер није изабрана нова влада. Министри и њихови сарадници подијелили су се на "Дританове и Здравкове", а у томе очито предњаче млађи министри.

Одмах након пада Владе, министри финансија и економског развоја Милојко Спајић и Јаков Милатовић жестоко су напали потпредсједника Владе Дритана Абазовића, у чему им се придружио и министар пољопривреде Александар Стијовић.

Нису им остали дужни ни министри који су сматрали да је Абазовић у праву што је иницирао изгласавање неповјерења Кривокапићевој влади. Посебно се "истакао" Ђорђе Радуловић, који је на једној сједници Владе умало изазвао тучу реагујући на добацивања колеге Милатовића.

Старији министри су се углавном држали по страни, не оптерећујући јавност изношењем прљавог веша и чекајући да се сага са Кривокапићевом владом заврши. Када ће то бити још се не зна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:24