/ ilustracija Zakonodavni odbor
10/11/2021 u 12:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Законодавни одбор сјутра о Закону о локалној самоуправи

Избори би истог дана били одржани и у Голубовцима, општини у оквиру Главног града

Законодавни одбор разматраће сјутра допуне Закона о локалној самоуправи којим је предвиђено да локални избори буду одржани у 16 општина и Голубовцима истог дана наредне године.

Предложеним допунама је предвиђено да локални избори идуће године буду одржани у Мојковцу, Петњици, Цетињу, Улцињу, Беранама, Подгорици, Бару, Бијелом Пољу, Даниловграду, Колашину, Плаву, Плужинама, Пљевљима, Рожају, Жабљаку и Шавнику.

Избори би истог дана били одржани и у Голубовцима, општини у оквиру Главног града.

Одборницима у скупштинама општина Цетиња, Мојковца, Петњице, Улциња и Берана продужава се мандат до избора који ће бити одржани наредне године.

- Предсједник Црне Горе, Одлуку о расписивању избора за одборнике у скупштинама Мојковца, Петњице и Цетиња, од 14. септембра ове године, дужан је ускладити са одредбом овог закона, наредног дана од његовог ступања на снагу- каже се у образложењу.

Наводи се да се у Црној Гори друштвена енергија непотребно расипа на учестале изборне процесе.

- Такав начин одржавања локалних избора је крајње нерационалан, неекономичан и друштвено у много чему неприхватљив- каже се у образложењу допуна Закона о локалној самоуправи.

Посланици парламентарне већине истичу да би од децембра ове до јуна наредне године била одржана најмање четири одвојена изборна процеса.

- Зато предлажемо да се идуће године истовремено одрже редовни локални избори за одборнике у скупштинама 17 јединица локалне самоуправе- наводи се у образложењу.

Допуне Закона о локалној самоуправи доставили су посланици Момо Копривица, Славен Радуновић, Бранко Радуловић, Драган Ивановић и Милош Конатар.

Скупштина ће се о допунама Закона исзјаснити на сједници парламента која почиње у петак.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:47