Мирјана Радовић и Алекса Бечић / - фото: СКУПШТИНА ЦРН ЕГОРЕ
27/12/2021 u 20:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Замjеница Заштитника људских права и слобода положила заклетву у Скупштини

За замjеницу Омбусмана Радовић jе изабрана на Трећоj сjедници Другог редовног засиjедања, 8. децембра 2021. године

Замjеница Заштитника људских права и слобода Црне Горе у области заштите од злостављања, безбjедности и Националног превентивног механизма, Мирjана Радовић, ступила jе данас на ту функциjу, након што jе положила заклетву пред предсjедником Скупштине Црне Горе, Алексом Бечићем.

Предсjедник Бечић jе честитао замjеници Радовић на преузетоj функциjи и изразио увjерење да, узимаjући у обзир професионалност и залагање госпође Радовић, резултати у раду неће изостати. Он jе том приликом истакао да Скупштина Црне Горе има одличну сарадњу са институциjом Омбусмана.

Заштитник људских права и слобода Синиша Бjековић jе захвалио предсjеднику Бечићу на подршци и поручио да jе квалитетан однос двиjу институциjа претпоставка транспарентности, што доприноси већем степену поштовања и афирмациjи људских права и слобода.

За замjеницу Омбусмана Радовић jе изабрана на Трећоj сjедници Другог редовног засиjедања, 8. децембра 2021. године.

Скупштина jе Мирjану Радовић изабрала на предлог Омбудсмана jедногласно, са 77 гласова за, без гласова против, и без уздржаних.

Пословима у области заштите и промоциjе људских права, Радовић се бави од 2010. године, првенствено правима особа лишених слободе, односно оних коjима jе ограничено кретење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:19