ZBCG Logo / - ZBCG LOGO
25/09/2023 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ZBCG: Kurtijev brutalni teror mora prestati

Međunarodna zajednica ne smije više da toleriše i podržava Kurtijev prištinski režim koji odbija da se promijeni ono što je dogovoreno

Kurtijev teror mora prestat, međunarodna zajednica ne smije tolerisati njegov režim, navodi se u saopštenju koalicije za Budućnost Crne Gore (ZBCG).

- Nakon što je Aljbin Kurti nastavio sa svojim brutalnim terorom nad Srbima na sjeveru Kosova i Metohije, poslije bezbroj poziva da se vrati za pregovarački sto i počne sa implementacijom onoga što je definisano Briselskim sporazumom, prije svega stvaranjem Zajednice srpskih opština, desilo se upravo ono na šta je upozoravano u proteklom periodu - kazali su iz ZBCG.

U ovoj koaliicji kažu da ih "kao političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori najviše zabrinjava činjenica da sve upućuje na to da je najnoviji oružani sukob i likvidacija Srba bila rezultat nečijeg dogovora."

- Tome svjedoči i organizovana akcija dezinformisanja od strane medija iz Prištine, koji su na sve načine htjeli da dešavanja u manastiru Banjska prikažu kao svojevrsnu agresiju Republike Srbije. Ukoliko želimo mir na Kosovu i Metohiji, Kurtijev teror mora prestati. On se mora zaustaviti i zbog Srba i zbog Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji. Međunarodna zajednica ne smije više da toleriše i podržava Kurtijev prištinski režim koji odbija da se promijeni ono što je dogovoreno - ističu u ZBCG i dodaju.

Koalicija Za budućnost Crne Gore, kao autenični politički predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, čvrsto stoji uz svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji. Ovom prilikom izražavamo saučešće porodicama trojici ubijenih Srba, kao i porodici stradalog policajca albanske nacionalnosti, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 10:58