Нови избори по старим правилима / FOTO SLUZBA DANA
12/10/2021 u 09:00 h
Suzana Radević, Ivona DrobnjakSuzana Radević, Ivona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Због несређеног бирачког списка на помолу нефер избори у три општине

Бирачки списак је један од основних предуслова да избори буду слободни и фер. Ако има више уписаних него што је заиста бирача, ти избори не могу бити фер и то је заиста велики проблем, каже Јоковић. Чишћење бирачког списка и рад на повјерењу у изборни процес остали су, нажалост, маргинализовани поред свакодневних политичких тензија, сматра Јелушић

Посланици власти очекивали су много више када је ријеч о обезбјеђивању услова за одржавање фер и слободних избора у сусрет локалним изборима који нас 5. децембра очекују у Петњици, Мојковцу и Цетињу. У првом реду, како су казали за "Дан", незадовољни су досадашњим учинком Министарства унутрашњих послова када је ријеч о сређивању бирачког списка, јер је на том пољу, по њиховој оцјени, врло мало или нимало постигнуто.

Из Министарства унутрашњих послова јуче нисмо могли добити одговор на питање шта је и у којој мјери учињено на сређивању бирачког списака, већ нам је саопштено да ће нам одговоре послати данас.

Лидер Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић казао је да су у тој партији веома незадовољни што није направљен већи помак по питању сређивања бирачког списка.

ЧИТАЈТЕ ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ ИЗДАЊУ "ДАНА"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:02