Predrag Zečević / - FOTO: PRINTSCREEN
13/02/2024 u 21:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zečević: Novović i Šuković nisu u dobrim odnosima, predstavljanje ES 2 u martu

Kaže da ovakvo neslaganje u bezbjednonosnom sektoru nije održivo za bilo kakvu ozbiljnije sređenu državu

Analitičar Predrag Zečević kazao je u emisiji "Okrugli sto" na TVCG da je u saznanju da Specijali državni tužilac (SDT) Vladimir Novović i šef Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predrag Šuković nisu u dobrim odnosima, što će se, kako kaže, potvrditi kada na snagu stupi novi Zakon o specijalnom tužilaštvu prema kome će Novović imati apsolutno pravo da sam bira svoj tim. Zečević je podijelio i informaciju da će Pokret Evropa sad predstaviti Program Evropa sad 2 u martu.

On je kazao da je Novović većinu tužilaca naslijedio od Katnića, i da je pokušao da nađe prelazno rješenje na način što je angažovao neke tužioce iz ODT-a da rade na slučajevima SDT-a.

- Novović će apsolutno birati sve svoje tužioce, a vidjećete kakav će tada biti njegov odnos prema šefu SPO-a. Ja o Šukoviću imam samo neke riječi hvale, jer je isporučio dobre rezultate, ali nakon sjendice Odbora za bezbjednost ili Milović ili Šuković moraće da idu sa funkcije. I jasno je da će morati da se uključi Spajić - saopštio je Zečević za RTCG.

Kaže da ovakvo neslaganje u bezbjednonosnom sektoru nije održivo za bilo kakvu ozbiljnije sređenu državu.

- Rješenje je u pomenutom zakonu, gdje se SDT-u daju veća ovlašćenja da bira tužioce. Dvije trećine tužilaca koji sada rade kod Novovića nakon stupanja na snagu više neće biti tu. On ih je naslijedio od katnića. Povlačio je neke tužioce iz ODT-a na ispomoć. Taj mehanizam je koristio i Katnić. Ali po novim odredbama, Novović će birati svoj tim. Usvajanje se očekuje do kraja ove godine - istakao je Zečević.

Nakon teških optužbi koјe su razmiјenili ministar pravde i šef SPO Novović na potezu – Šuković ili Milović?

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:19