Predrag Zečević / - FOTO: PRINTSCREEN
10/03/2024 u 19:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zečević: Smjena Mandića značila bi kraj Vlade, PES i ZBCG imaju jaku vezu

Predlog Pokreta Evropa sad da se inicijativa za smjenu Andrije Mandića ukloni sa dnevnog reda sjednice zakazane za ponedjeljak je dobra

Ni sa podrškom GP URA i Bošnjačke stranke (BS) inicijativa Demokratske partije socijalista (DPS) neće imati većinu, kazao je politički analitičar Predrag Zečević za Gradsku RTV.

PES i ZBCG imaju jaku vezu i neće dozvoliti da se dogodi krah koalicije, smatra Zečević.

- PES pokušava jednom vrstom političke opstrukcije da ne dozvoli da se uopšte raspravlja o smjeni šefa parlamenta, a kamoli da se smijeni. Kad ta odluka dođe na plenum, politička matematika je takva da ne postoji ni najmanja šansa da Andrija Mandić bude smijenjen, pa čak i glasovima Bošnjačke stranke, ukoliko ostane pri stavu da će glasati za smjenu Mandića, i takođe GP URA koji je isto najavio - kazao je Zečević.

Namjera PES-a je da zadrži stabilnost i doprinese zatvaranju poglavlja 23 i 24, poručuje Zečević. Sa druge strane, ističe, DPS-ova inicijativa predstavlja dobar opozicioni korak.

- Jasno je da DPS prepoznaje da je nova Vlada i kompletna vlast zasnovana na toj osovini Spajić-Mandić, tako da oni igraju neku dobru političku igru i nastoje da otvore neke pukotine koje će se možda pojaviti u toj vladajućoj koaliciji - smatra Zečević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:23