/ фото: УП
03/09/2021 u 20:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић би да цензурише полицијске акције: Тражи повлачење фотогрфија због мајице "Вакат је"

Одузети предмет са грбпм ЦПЦ који се јавно истиче нема везе и није погодан за извршење било којег кривичног дјела, навео је Зековић

Координатор и члан савјета Грађанске иницијативе “21. мај” и активиста за људска права, бивши предсједник Савјета за грађанску контролу рада полиције, Александар Саша Зековић саопштио је да позивам Управу полиције да одмах повуче из јавне употребе снимак који је данас доставила медијима на којем је видно истакнута мајица са симболом грбом Црногорске православне цркве. 

image
Александар Саша Зековић

- Сличну грешку црногорска полиција је учинила када је приликом конференције за штампу након спроведене полицијске операције “Орлов лет”, уз остале одузете предмете укључујући и оружје, изложила и националну албанску заставу.  Овакав поступак Управе полиције је недопустив и доприноси генерализацији и ширењу стереотипа. Одузети предмет са грбпм ЦПЦ који се јавно истиче нема везе и није погодан за извршење било којег кривичног дјела па се поступак Управе полиције искључиво може сматрати као наставак покушаја да криминализује постојање и дјеловање Црногоске православне цркве- навео је Зековић.

Како је додао, поступак полиције након изведене акције “Орлов лет“ осудила је тада комплетна стручна и демократска јавност. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:38