БОЈАН ЗЕКОВИЋ/ - SDP / - БОЈАН ЗЕКОВИЋ/ - SDP
10/02/2022 u 10:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Циљ мањинске владе да буде одблокирање ЕУ интеграција

Према његовим ријечима, ако ће нова влада имати и “званично горе циљеве него Кривокапићева”, и приоритет јој бити замјена ЕУ “српским светом”, СДП ће, како је навео, бити опозиција као и одлазећој

Циљеви мањинске владе треба да буде одблокирање преговора са Европском унијом (ЕУ), избор кључних носилаца правосудних функција, деполитизација јавне управе, а не да су приоритети исти као креаторима “српског света", пцијењено је из Социјалдемократске партије (СДП).

Како је рекао потпредсједник те странке Бојан Зековић, СДП је покренуо изгласавање неповјерења Влади, јер је, како је оцијенио, била дубоко штетна за државне интересе.

- Сада треба изабрати нову, а жели да је води потпредсједник досадашње. И то није спорно, али се морају договорити њени циљеви и они не могу и формално гори него одлазеће - казао је Зековић на Твитеру /Тwиттер/.

Према ријечима Зековића, осим што су прекршили све што су потписали - ЕУ интеграције блокиране, партијски грабеж, реваншизам, нема деполитизације, нема мањинских партија, нико од корумпираних у затвору, сада неки предлажу да циљеви нове владе буду и званично гори.

- Темељни уговор, попис, Отворени Балкан. СДП сматра да циљеви мањинске владе треба да буду одблокирање процеса ЕУ интеграција, избор кључних носилаца правосудних функција, деполитизација управе, повратак грађанског и секуларног карактера друштва, а не да су приоритети исти као креаторима “српског света - казао је Зековић.

Према његовим ријечима, ако ће нова влада имати и “званично горе циљеве него Кривокапићева”, и приоритет јој бити замјена ЕУ “српским светом”, СДП ће, како је навео, бити опозиција као и одлазећој.

- И као што је била опозиција Демократској партији социјалиста, која је довела до садашње - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:17