Zeković / Foto: SDP
02/03/2023 u 09:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zeković: Crnoj Gori potrebna predsjednica koja ne nosi terete bivše vlasti

Da li ćemo u Briselu pregovarati o priključenju Evropskoj uniji ili u Beogradu podnositi izvještaj Milici Zavetnici? Jesu li heroji kojima se divimo antifašisti ili saradnici okupatora?

Podrška kandidatkinji Socijaldemokratske partije – Draginji Vuksanović Stanković biće mjera onih snaga koji su srcem za Crnu Goru, građansku, razvijenu, državu okrenutu Zapadu, ocijenio je potpredsjednik SDP Bojan Zeković.

Sve što se dešava nakon 2020. godine posljedica je kvarenja vlasti i zloupotreba u prethodnim godinama, dodaje on, uz ocjenu da je Crnoj Gori potrebna predsjednica koja ne nosi terete bivše vlasti.

- Suština predsjedničkih izbora nije izbor između kandidata, već izbor političkog puta kojim će se Crna Gora kretati.  Da li će Crna Gora biti evropsko, razvijeno, građansko i moderno društvo ili će biti periferija Srpskog ili Ruskog sveta, društvo koje zazire od svega modernog i naprednog. Da li ćemo u Briselu pregovarati o priključenju Evropskoj uniji ili u Beogradu podnositi izvještaj Milici Zavetnici? Jesu li heroji kojima se divimo antifašisti ili saradnici okupatora? Vidimo li svoju djecu na svjetskim univerzitetima ili u lokalnim vjerskim školama? Želimo li ravnopravno sa razvijenim državama gdje se živi demokartija ili potčinjeni onima đe se truju i ubijaju opozicioni lideri? To je suštinsko pitanje na ovim izborima, naveo je Zeković.

Ako je drugi krug matematički izvjestan, onda je važno da u prvom krugu izaberemo kandidata koji, lišen tereta prošlosti, ima veće šanse za uspjeh u drugom krugu, ocijenio je on.

- Važno je i poslati poruku da odbrana tih vrijednosti ne stanuje samo u jednoj partiji. IMA NAS, koji smo čvrsto na vrijednostima slobodne, građanske, evropske i razvijene Crne Gore, protiv sadašnje vlasti, a takođe bili kritični i prema prethodnoj - čijim kvarenjem smo dobili sadašnju vlast, zaključuje Zeković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 01:44