Александар Саша Зековић - ФОТО: Савјет за грађанску конторлу рада полиције / - IGOR SLJIVANCANIN
04/02/2022 u 22:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Хапшење Здравка Кривокапића нужна мjера

Како обjашњава, Здравко Кривокапић jе ухваћен у извршењу озбиљног кривичног дjела и постоjи опасност и околности да ће поновити и довршити кривично дjело

Усваjање одлуке о држављанству jе чисто популистички поступак одлазећег премиjера коjи jавности Црне Горе показуjе праву и пуну мjеру своjе политичке штетности и подмуклости. Одлука jе без правног утемељења и посриjеди jе злоупотреба службеног положаjа, поручуjе грађански активиста Александар Саша Зековић.

- Премиjер, у сарадњи са лоjалним му министрима, jе злоупотриjебио службени положаj на начин што jе прибавио противправну корист за око 40.000 страних држављана на начин сто им jе омогућио стицање црногорског држављанства иако jе знао да jе то незаконито, свjетан чињенице да jе Влада без подршке и да ће jоj, са више од двиjе трећине посланика, Скупштина, jош вечерас, изгласати неповjерење - наводи Зековић.

Он је позвао надлежне државне органе да хитно реагуjу односно да сприjече даље активности Кривокапића у циљу наношења штете већих размjера држави Црноj Гори и њеним грађанима.

- У том правцу хапшење Здравка Кривокапића, jе легитимна и нужна мjера -  додаjе он.

Како обjашњава, Здравко Кривокапић jе ухваћен у извршењу озбиљног кривичног дjела и постоjи опасност и околности да ће поновити и довршити кривично дjело.

- Грађани су свjесни и имаjу у виду и члан 265. Законика о кривичном поступку: “Лице затечено у извршењу кривичног дjела за коjе се гони по службеноj дужности може свако лишити слободе”, закључуjе Зековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:40