БОЈАН ЗЕКОВИЋ/ - SDP / - БОЈАН ЗЕКОВИЋ/ - SDP
04/03/2022 u 11:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Ињац да поднесе оставку након низа злоупотреба које су прошле без одговорности

Како је навео, да би оправдали сакривање података од Савјета за одбрану и безбједност које је Генералштаб добио још 24. фебруара министарство шаље поруку и унутрашњој и вањској јавности да је Црна Гора безбједносно обезглављена

Према саопштењу министарства одбране Црна Гора нема нити Скупштину нити Савјет за одбрану и безбједност, па нијесу ни имали коме доставити податке добијене из НАТО-а, саопштио је потпредсједник СДП-а Бојан Зековић.

 - При таквом тумачењу Црна Гора је потпуно обезглављена и не може донијети ниједну важнију одлуку по питању безбједности из надлежности Савјета за одбрану и безбједност. Чини ли Вам се министарко да је овакав покушај обмане – слање поруке о безбједносној обезглављености државе и то са адресе министарства одбране, ипак превише? И то само из разлога да би Ви покушали прикрити сопствене злоупотребе? - упитао је он.

Како је навео, да би оправдали сакривање података од Савјета за одбрану и безбједност које је Генералштаб добио још 24. фебруара министарство шаље поруку и унутрашњој и вањској јавности да је Црна Гора безбједносно обезглављена.

 - Доношењем одлука мимо знања предсјеника Црне Горе, Скупштине Црне Горе и Владе Црне Горе, дезавуисали сте Савјет за одбрану и безбједност, онемогућили вршење уставних надлежности, компромитовали наше чланство у НАТО кршећи обавезе које из њега проистичу и угрозили међународни углед земље, а сада да би покушали прикрити такво понашање шаљете поруку о обезглављености сопствене државе - наглашава Зековић.

Он је додао да Министарство одбране, у нејделикатнијем безбједносном тренутку након Другог свјетског рата, има посебну одговорност и не смије постати министарство обмане.

 - Након низа злоупотреба које су прошле без одговорности, посљедња Вас обавезује на подношење оставке. Неспорна вриједносна већина која постоји у Црној Гори и која је поново исказана поводом Резолуције поводом војне аграсије Руске Федерације на Украјну мора хитно обезбиједити промјене у безбједносном сектору како би грађанима гарантовали сигурност, а Црна Гора безбједносну и вањску политику ускладила са чврстим ЕУ и НАТО опредјељењима - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:26