Бојан Зековић / - SDP
30/09/2021 u 11:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Одбор да испита оптужбе министра на рачун премиjера

Постоjе двиjе могућности: или jе дошло до кршења Закона о унутрашњим пословима, или министар унутрашњих послова и /или премиjер не говоре истину, казао је Зековић

Социjалдемократска партиjа предала jе данас у скупштинску процедуре Инициjативу за  контролно саслушање предсjедника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића и министра унутрашњих послова Сергеjа Секуловића. Саслушање jе предложено како би Одбор за безбjедност и одбрану утврдио све чињенице поводом оптужбе министра унутрашњих послова да jе у веома сложеноj безбjедносноj ситуациjи добио незаконито упутство од предсjедника Владе, а коjе се тиче ангажовање службеника Управе полициjе, као и тврдњи самог предсjедника Владе да jе он “наложио акциjу полициjе”, казао је предсједник СДП-а Бојан Зековић.

Како је казао у саопштењу, циjене да jе неопходно да се Одбор упозна са садржаjем упутства коjе jе предсjедник Владе званично упутио министру унутрашњих послова и утврди истинитост тврдње премиjера да jе он налагао полициjске акциjе. Ово посебно из разлога што оптужбе не долазе од опозиционих представника па би им се могла довести у питање политичка мотивациjа, односно пристрасност, већ министар оптужуjе “свог” предсjедника Владе да jе покушао незаконито наложити активности службеника Управе полициjе.

Постоjе двиjе могућности: или jе дошло до кршења Закона о унутрашњим пословима, или министар унутрашњих послова и /или премиjер не говоре истину. Шта год да jе у питању неопходно jе да Одбор утврди пуну истину како би могао доносити даље одлуке, закључио је Зековић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:51