БОЈАН ЗЕКОВИЋ/ - SDP / - БОЈАН ЗЕКОВИЋ/ - SDP
02/02/2022 u 14:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Одбрана и посљедњи дани показују карактер одлазеће власти

Он тврди да су данас одлазећом владом најразочаранији управо они који су је изабрали и подржавали

Карактер одлазеће владе најбоље показује њена “одбрана и посљедњи дани”. Болесна везаност за функције “експерата и апостола”, најјасније одсликава природу оних који су на посао дошли таксијем, а што је представљено као врхунац демократског достигнућа, саопштио је потпредсједник Социјалдемократске партије (СДП) Бојан Зековић.

 - Од почетног ентузијазма, када је жеља за промјенама многе спријечила да виде позадину свега, након годину дана превара, успјели су разочарати и оне који нијесу очекивали ништа више од прекида лоших пракси бивше власти и елементарне политичке пристојности. СДП, иако је била опозиција и бившој власти, није прихватила позив да буде дио садашње, већ је од самог почетка указивала на грешке, неријетко и лошу намјеру актуелне већине. Нажалост, вријеме је показало да смо били у праву - поручио је Зековић.

Он тврди да су данас одлазећом владом најразочаранији управо они који су је изабрали и подржавали.

 - Промјена лоше власти, као суштина демократије, злоупотребљена је и искоришћена за покушај подвођења Црне Горе туђим интерсима и повратак у прошлост, док су злоупотребе власти не само настављене, већ и унапријеђене. Умјесто да промјена власти обезбиједи смиривање тензија, оне су никада израженије, управо због покушаја владе да уруши грађански и секуларни карактер Црне Горе и њену суштинску независност. Потпуно паралисане европске интеграције, пад инвестиција, раст броја незапослених за 12.000 у тренутку када ЕУ биљежи највећу запосленост у задњих ¼ вијека, правосудни систем у ВД стању или дисфункционални резултат су једногодишњег служења туђим интересима - тврди Зековић.

Истакао је да се нада да ће из свега што нам се дешавало сви изаћи паметнији.

 - Бивша власт увидјети и јавно признати сопствене грешке које су довеле до овакве већине, а конституенти досадашње већине признати стратешку погрешност досадашњег дјеловања - закључио је потпредсједник СДП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:04