Бојан Зековић / - SDP
02/09/2021 u 11:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Зековић позвао АЕМ да хитно онемогући емитовање програма Хепи телевизиjи

Он позива предсjедника Скупштине Црне Горе коjа именуjе и разрjешава савjет АЕМ да осуди покушаj стварање немира, како би “пала крв у Црноj Гори” и обезбиjеди поштовање закона и немогућност емитовања сличних садржаjа убудуће

Социjалдемократска партиjа jош jедном позива Агенциjу за електронске медиjе да хитно онемогући емитовање програма Хепи телевизиjи коjа у континуитету производи и емитуjе хушкачке садржаjе са циљем провоцирања немира у Црноj Гори, а приjе два дана jе имала емисиjу под насловом “Да ли ће пасти крв у Црноj Гори?” Из jучерашњег одговора АЕМ остаjе неjасно да ли ће спроводити закон, примjенити норме коjе цитираjу и онемогућити даљу контаминациjу медиjског простора, посебно у овом осjетљивом тренутку, казао је потпредсједник СДП-а Бојан Зековић.

Умjесто спровођења закона, или одговора када ће то учинити и зашто jош увиjек ниjесу, АЕМ говори о “начелима слободе, професионализма и независности”, те “забрани вршења цензуре или непримjереног ограничавања слободе изражавања”. Jесу ли професионализам препознали у програму Хаппy телевизиjе, па би забрана емитовања садржаjа као што jе емисиjа са темом “Да ли ће пасти крв у Црноj Гори?” било “непримjерено ограничавање слободе изражавања”? Jе ли то званичан став због кога АЕМ дозвољава емитовање наведеног и сличних садржаjа? Али ако ниjе jасно из саопштења jасно jе из понашања, до сада ниjесу урадили ништа даjући за право Хепи телевизиjи и сличнима, истиче Зековић.

Он позива предсjедника Скупштине Црне Горе коjа именуjе и разрjешава савjет АЕМ да осуди покушаj стварање немира, како би “пала крв у Црноj Гори” и обезбиjеди поштовање закона и немогућност емитовања сличних садржаjа убудуће.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:04