Zeković / - SRDJAN BOLJEVIC
18/01/2023 u 15:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zeković: Predsjednički kandidat evropske i građanske Crne Gore da bude nadstranačka ličnost

Predsjednički kandidat bi trebalo da bude lišen partijskih tereta i odijuma javnosti koje različite strukture sa sobom nose i takav kandidat ima ubjedljive šanse za uspjeh na predsjedničkim izborima

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković smatra da predsjednički kandidat evropske i građanske Crne Gore treba da bude nadstranačka ličnost, prihvatljiva svima koji baštine vrijednosti politike koja Crnu Goru vidi u društvu civilizovanih, demokratskih i ekonomski razvijenih država.

- Imajući u vidu aktuelni politički kontekst, predsjednički kandidat bi trebalo da bude lišen partijskih tereta i odijuma javnosti koje različite strukture sa sobom nose i takav kandidat ima ubjedljive šanse za uspjeh na predsjedničkim izborima - kaže Zeković.

Navodi da bi ovakav kandidat bio u stanju da okupi sve političke subjekte koji su na tim vrijednostima ali i civilni sektor i nepartijske organizacije.

- Taj nadstranački kandidat bi, braneći jedan vrijednosni okvir koji je danas debelo ugrožen, a za koji postoji jasna većina u Crnoj Gori, bio prihvatljiv širokom krugu naših sugrađana, posebno uzimajući i aspekt mogućnosti da bude izabran.

Ukoliko ne bude želje za postizanjem ovakve vrste dogovora - SDP će imati svog kandidata zbog dosljedne borbe za građansko, demokratsko i napredno društvo i jasnu evropsku i evroatlantsku perspektivu za Crnu Goru kojima je naša partija posvećena preko tri decenije - kaže Zeković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:15