/ БОЈАН ЗЕКОВИЋ/ - SDP
28/09/2021 u 15:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Премијер да поднесе оставку због гажења Устава и закона

Подсјећамо и да је премијер, ради “минута славе”, и сам јавност обавјештавао о сопственим незаконитостима тврдећи да је издавао налоге за хапшење одређених лица, навео је он

СДП позива премијера Здравка Кривокапића да одмах поднесе оставку након јучерашњих тврдњи министра унутрашњих послова да је прекршио закон и злоупотријебио овлашћења приликом давања обавезујућег упутства полицији, током устоличења митрополита Јоаникија 5.септембра на Цетињу.

- То је најмање што Кривокапић може да уради након што је цијела јавност, на јучерашњој сједници Одбора за безбједност и одбрану, свједочила гажењу Устава и закона од стране првог човјека извршне власти. Оптужба министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића на рачун премијера Кривокапића врхунац је хаоса који влада у безбједносном сектору, а који је у конкретном случају могао да произведе несагледиве посљедице по грађански мир и стабилност Црне Горе. Пратећи сједницу Одбора јавност је само добила нове доказе о јавашлуку и незаконитостима у безбједносном сектору, о којем отворено говоре и сами чланови Владе- саопштио је Потпредсједник СДП-а Бојан Зековић.

Подсјећа и да је премијер, ради “минута славе”,и сам јавност обавјештавао о сопственим незаконитостима тврдећи да је издавао налоге за хапшење одређених лица.

- Подсјећамо и на недавне међусобне оптужбе челних људи владајуће коалиције о томе ко ради за Вучића и чији потпис он има у шкафу. Све то наводи на закључак да земљу воде људи који нити знају свој посао, а очигледно и то што и како раде чине по налозима са адреса ван Црне Горе. Бољу оптужницу против ове Владе није написао, нити може написати,било ко ван саме Владе и владајуће коалиције. А њихова увјеравања након свега, да контролишу безбједносну ситуацију подсјећају на тврдње Ташка Начића: “не брините, пушка је закочена”- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:03