БОЈАН ЗЕКОВИЋ / - ФОТО: СДП
06/06/2023 u 14:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zeković: Rasprava između PES-a i DNP-a poznata taktika koalicionih partnera

Korejski dupli pas između Spajića i Kneževića već je viđena igra koja ovog puta neće proći. Obavještajni polusvijet, po već viđenom receptu, vadi predizborne optužbe kako bi neko ispao žrtva, a već sjutra će ti isti koji se prozivaju zajedno na koalicionom sastanku, naveo je on

Rasprava između Pokreta Evropa sad i Demokratske narodne partije u vezi sa pismom južnokorejskog državljanina Do Kvona, namještaljka je koju su iscenirale obje strane i već poznata taktika koalicionih partnera, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Potpredsjednik te stranke i kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću” Bojan Zeković kazao se radi o lažnoj raspravi između koalicionih partnera Milojka Spajića i Milana Kneževića, koji je ujedno i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost.

- Dio crnogorskih zvaničnika navodno je primio pisma od bivšeg „kralja kriptovaluta“ Koreanca Do Kvona u kojem on optužuje Spajića za, kako kaže Knežević, uzimanje mita kao i pomaganje u skrivanju 40 milijardi eura teških prevara, rekao je Zeković.

On je kazao da se Spajić i funkcioner PES-a Andrej Milović brane da ih optužuju advokati kotorskih klanova i da je sve namješteno.

Zeković je, kako je saopšteno iz SDP-a, rekao da se može složiti kako je to namještaljka, ali namještaljka koju su iscenirale obje strane.

Prema njegovim riječima, lažne optužbe i svađe po medijima su već pokazana taktika koalicionih partnera.

- Korejski dupli pas između Spajića i Kneževića već je viđena igra koja ovog puta neće proći. Obavještajni polusvijet, po već viđenom receptu, vadi predizborne optužbe kako bi neko ispao žrtva, a već sjutra će ti isti koji se prozivaju zajedno na koalicionom sastanku u Podgorici, Pjevljima i Danilovgradu dogovarati podjelu plijena, naveo je Zeković.

On je kazao da su isto radile i Demokrate koje su pravile performanse da je Abazović uzeo 21 milion eura od kriminalaca, a on odgovarao da Bečić “prikriva ubice” Duška Jovanovića, pa se danas „hrabro“ drže za ruke.

- Teško je vjerovati da vam neko smješta kriminalno djelovanje, a vi ostajete sa njim u koaliciji. Dakle, ili je dupli pas između Kneževića i Spajića, ili će Spajić raskinuti partnerstvo sa onim za koje tvrdi da ga žele poslati u zatvor zbog podmetnutog kriminala, kazao je Zeković.

Kako je naveo, SDP ne zanimaju njihova predizborna razigravanja, već odgovori na dva pitanja.

- Zašto ste i dalje u koaliciji u Podgorici, Pjevljima i Danilovgradu i da li je na državnom nivou glas za Spajića, glas i za Kneževića, (Vladislava) Dajkovića i (Marka) Milačića”, upitao je Zeković.

On je pozvao Specijacijalno državno tužilaštvo da odbrani javni prostor od, kako je rekao takvih igara.

- Neka pozovu na saslušanje sve koalicione partnere da ponude dokaze ili da konačno prestanemo s igrama uoči svakih izbora, rekao je Zeković.

On je naglasio da SDP u trećini vijeka svog postojanja nije imao nijednu takvu aferu, dok nove partije, kako je rekao, samozvane „borce protiv kriminala“, svako malo SDT, ili oni jedni druge optužuju za kriminalno udruživanje.

- Takvo neodgovorno ponašanje dokazuje da je jedino SDP garant izgradnje Crne Gore, sa jakim institucijama i društva okrenutog zapadnim demokratijama, a ne istočnim despotijama, zaključio je Zeković u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:07