Бојан Зековић / -SDP
03/01/2022 u 07:38 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Умјесто лошег ДПС-а, горе копије

Имамо енорман раст броја незапослених, а извјештај о напретку је никада гори. Парламент је од одбијања разговора са опозицијом дошао у фазу да ни парламентарна већина не разговара између себе, рекао је потпредсједник СДП-а

У Црној Гори су након 30 година промјене биле неопходне, али је њихов карактер катастрофалан, оцијенио је потпредсједник Социјалдемократске партије (СДП) Бојан Зековић.

Он је рекао да је од разложних критика лоших пракси и злоупотреба бивше власти Црна Гора дошла у ситуацију да су некадашњи критичари такво понашање не само усвојили, већ су га, у својој дугогодишњој глади за функцијама, учинили још горим.

– Умјесто лоше Демократске партије социјалиста (ДПС), добили смо горе копије назадних увјерења, који мисле да се њихово лицемјерство и злоупотребе не виде када се завуку испод мантије – казао је Зековић за агенцију МИНА.

Како сматра, осим неколико позитивних активности у сектору безбједности, тешко се може шта похвалити у првој години нове власти.

– Имамо енорман раст броја незапослених, а извјештај о напретку је никада гори. Парламент је од одбијања разговора са опозицијом дошао у фазу да ни парламентарна већина не разговара између себе – рекао је Зековић.

Према његовим ријечима, због таквог понашања Европска комисија оцјењује да је актуелни сазив "без преседана".

– Врховни суд је без двије трећине судија, Државно тужилаштво у в.д. стању, Уставни суд блокиран, Судски савјет нефукционалан. Они које Устав обавезује на дијалог око правосуђа не показују ни мрву системске одговорности, већ су заокупљени додворавањем поповима и партијским грабежом – навео је Зековић.

Како је додао, од приче о превазилажењу подјела, дошло смо у ситуацију да су оне никада израженије и да се цијело друштво гура у својеврстан историјски рикверц.

– Треба погледати активности Владе, шта јој је у фокусу, па ће бити јасно ко и због кога узрукује подјеле. Умјесто јединства око ЕУ интеграција, оне су паралисане, а ми се као друштво исцрпљујемо око "дилеме" треба ли Влада секуларне државе да служи једној вјерској заједници – наводи Зековић.

Он сматра да је у Црној Гори неопходан политички дијалог како бисмо превазишли подјеле које паралишу друштво и могли заједнички радити на великој већини питања око којих постоји сагласност.

Зековић је подсјетио да је предсједавајући делегације Европског парламента за Црну Гору, Владимир Билчик отворено поручио да Црна Гора без политичког дијалога никада неће постати чланица Европске уније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:06