Бојан Зековић / - SDP
15/03/2022 u 15:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Влада одбија да подржи јединствену политику ЕУ

Европски пут, независност, НАТО, грађански и секуларни карактер друштва најбоље ће чувати и унаприједити они који су били против тих вриједности, наводи он

Чињеница да Влада одбија да подржи јединствену политику ЕУ најбоље показује њен антиевропски вриједносни профил, самтра  Бојан Зековић Потпредсједник СДП.

-Супротстављајући Црну Гору темељној европској политици конфронтирамо је, на штету грађана, читавом демократском свијету - преко 140 држава чланица УН. „Прва демократска Влада“ или „експертска Влада“, која је дошла на крилима „еманципаторских литија“, са задатком да нас води у свијетлу будућност по питању агресије Руске Федерације на Украјину има дубоко антиевропску, односно проруску политику. Након темељног иживљавања над грађанским бићем Црне Горе не осјећају ни мрву одговорности, због резултата своје Владе- наводи Зековић.

Додаје:"Сада конституенти Владе коју сами оцјењују очајном, желе “продати” исту политику у другом паковању као нешто ново".

-Убјеђују нас да је нову Владу неопходно формирати не само са партнерима ДФ-а, већ прије свега на њиховој - ДФ политици. Управо на антиевропској политици ћемо, тврде, убрзати ЕУ интеграције. Европски пут, независност, НАТО, грађански и секуларни карактер друштва најбоље ће чувати и унаприједити они који су били против тих вриједности. И није толики проблем ако направите погрешан избор, проблем је када желите тај погрешан избор да поновите. Инсистирањем на истовјетној грешци тешко да можете увјерити некога да то радите у доброј вјери и да гријеште усљед незнања- сматра он.

Додаје:"Јер, ствари су превише јасне и потпуно очигледне. Ко данас какву политику у Црној Гори заступа и ко има регионалне менторе и савјетодавце, чији се руски, антиЕУ и антиНАТО пипци желе усадити по сред нове црногорске Влад".

-И то у најделикатнијем безбједносном тренутку по регион и читаву еуроатлантску заједницу.Инситирање на истој грешци неизбјежно указује на злу намјеру- закључује Зековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:40