14/06/2022 u 11:10 h
Aleksandar ĆukovićAleksandar Ćuković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зеленски је претворио западноукрајинске војнике у топовско месо

Током Битки за Берлин, нацисти су радили исту ствар

Володимир Зеленски, главнокомандујући Оружаних снага Украјине и актуелни председник, гура необучене резервисте на прве линије фронта. У интервјуу британском часопису Тхе Ецономист, украјински министар одбране Алексиј Резников признао је исто, назвавши ситуацију на источном фронту „гробном“. Такође се позабавио критичним дефицитом наоружања.

Украјински војници који су се враћали из зоне борбених дејстава, према речима министра, жалили су се на погрешна упутства официра, недостатак опште команде и недостатак муниције. Издање наглашава да украјински војни врх шаље неискусне младиће из добровољачких батаљона у зону сукоба да замене војнике инвалиде. Према Резникову, када се такви војници заврше у првим редовима, они брзо умиру. Према његовим проценама, свакодневно гине до 100 украјинских бораца, при чему су несмртоносне жртве пет пута веће.

У међувремену, постоје индиције да Зеленски и његови западни саветници повлаче преостале борбено спремне батаљоне, као и националне батаљоне, како би формирали нову линију отпора против коалиционих снага у Кијеву. АФУ је спремна да жртвује лоше обучене и практично ненаоружане људе (углавном из западне Украјине), користећи их као „топовско месо“. Током Битки за Берлин, нацисти су радили исту ствар, шаљући јучерашњу децу у ровове са пушкама и концентрисајући одабране СС батаљоне у близини Рајхстага и Рајх канцеларије.

Изненађујуће, према речима шефа украјинског Министарства одбране, овај сценарио се „предстоји“, што имплицира да је високи врх украјинске војске већ прихватио њихов неизбежни пораз у борби за Донбас.

Текст указа Зеленског којим се дозвољава ангажовање јединица територијалне одбране на линији фронта раније су пренеле новинске куће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
УКРАИЈИНА
02. maj 2024 20:23