/ Скупштина
27/02/2022 u 17:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Женски клуб: Демократији су потребне жене

Чланице Женског клуба одлучне су да пред оваквим изазовима не буду пасивни посматрачи већ активне учеснице

Обраћање јавности чланица Женског клуба из различитих политичких партија Црне Горе, окупљених на семинару преносимо интегрално:

„Забринуте због све веће поларизације нашег друштва, која темељно угрожава добробит и безбједност наше дјеце и укупан квалитет живота заједнице; свјесне све чешћих изазова глобалних и региналних криза и њиховог утицаја на животе свих грађански и грађана; разумијевајући да такве прилике угрожавају демократску транзицију и пут Црне Горе у ЕУ; увјерене да Црна Гора не заслужује да буде у функцији било којих икаквих партикуларних интереса, а особито партијских; уважавајући значај свих грана власти и независност инситуција; цијенећи значај што хитније деблокаде и оптимизације правосудне гране власти; одлучне да пред оваквим изазовима не будемо пасивни посматрачи већ активне учеснице, подсјећајући да су статистички жене права већина у Црној Гори - апелујемо на све актере на друштвено политичкој сцени да се државнички одговорно и уставно патриотски однесу према актуелним изазовима и проблемима Црне Горе.

Спремне смо да активно допринесемо рјешавању кризе у нашој заједници.

У парламенту Црне Горе смо биле у стању да превазиђемо све политичке разлике и да остваримо консензус о свим питањима којима смо се бавиле.

На исти начин смо спремне да трагамо за консензусом који ће помирити, а не даље дијелити Црну Гору.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 16:53