/ Фото: С.Ћ.
15/04/2022 u 10:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Женски клуб: Изгледа да ћемо добити доминантну мушку Владу, не дозволимо родни дисбаланс

Ако се ове најаве испоставе тачним, онда таква Влада и такав мандатар не могу се сматрати ни европском ни прогресивном, пише у саопштењу

Женски клуб саопштио је данас да ће најављена мањинска Влада имати значајно мање жена на министарским позицијама у односу на постојећу, иако ће број ресора бити знатно већи.

- Нажалост, изгледа да можемо добити доминантно мушку Владу у којој ће бити само једна припадница мање заступљеног пола. Зато Женски клуб апелује и упозорава мандатара да поведе рачуна о родној избалансираности свог кабинета и не дозволи овај родни дизбаланс, јер ако се ове најаве испоставе тачним, онда таква Влада и такав мандатар не могу се сматрати ни европском ни прогресивном, јер ово би био огроман корак уназад. Очекујемо од свих политичких актера који ће партиципирати или подржавати мањинску Владу не дозволе да у њој буде мање од 30 посто припадница мање заступљеног пола, иако би по учешћу у броју становника тај проценат требао да буде и педесет посто а чему треба да тежимо- закључује се у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:01