Зиројевић / Зиројевић - Зиројевић
15/09/2021 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зиројевић: Илинчић и даље вирус тјера дуванским димом, премијер се нада да ће га спасити причешће и молитва

- И, помирили смо се више са тиме, али и даље остаје питање: ко ће нас да спаси од оваквих доносилаца одлука - навео је он.

Да Министарство просвјете заиста, на огромну жалост наше дјеце и родитеља, функционише неконвенционално и више као каква комуна, а мање као институција, говори најновији примјер директорице директората који се бави предшколским и основним образовањем Славице Илинчић. Она је, гостујући синоћ у једној емисији, јасно ставила до знања да се неће вакцинисати и да се сигурно неће бавити стањем у просвјети када је ријеч о броју вакцинисаних наставника, те поручила да се није вакцинисала "зато што није", те да јој "не пада на памет" да се бави тиме јер је то "питање интиме". То је саопштио портпарол СД Никола Зиројевић.

 - Госпођа Илинчић, као уосталом и читаво ово дисфункционално Министарство, заборавља изгледа да је она јавни функционер, потом и да се налази на челу министарства за образовање, и на крају да је у њеној ингеренцији више хиљада наставника око 90 000 дјеце. Госпођа зато није пошла на кафу код пријатељице, па јој је непријатно да је пита је ли вакцинисана, већ води ресор који се може претворити у гротло инфекције - додао је Зиројевић.

Како је додао, поручиће јој оно очигледно, што би она сама требало да зна и промовише, а не да је политички субјекти томе уче.

 - Нико госпођо Илинчић не тражи да тјерате просвјетаре да се вакцинишу. Тражи да успоставите систем праћења и контроле у просвјети, уколико је могуће, како због самих наставника од којих немали дио има обољења, а самим тим се и настава доводи у питање, тако и због чињенице да је просвјета највећи систем и као такав потенцијално жариште епидемије. Посебно сад, кад сте одлучили да опет буде по 30 дјеце у одјељењима, дакле без дистанце, што могућност заразе чини већом. А ни нека кампања у просвјети за повећање свијести о вирусу и вакцинацији не би сметала, али мора да ни то није у вашој надлежности - наводи он.

Но, како додаје, шта очекивати од госпође чије су ФБ објаве постале надалеко чувене.

- Од оне да "растјерује вирусе дуванским димом", до неких, онако... мање везаних за здравље, а више за националистичке и антицивилизацијске свјетоназоре. Уосталом, иста госпођа је на недавном састанку са једном НВО рекла, како се могло прочитати, да је могуће да ће и сама присуствовати протесту против маски, па касније порекла, вјероватно уплашивши се реакције Министарства здравља - додаје Зиројевић.

И док читава планета и сви доктори, укључујући оне из Црне Горе, дају инструкције и смјернице око заштите и вакцинације, Зиројевић наводи да нама остаје да се бавимо госпођом Илинчић и премијером који се до дана данашњег није вакцинисао, и који се изгледа и даље нада да ће га од вируса спасити причешће и молитва.

 - И, помирили смо се више са тиме, али и даље остаје питање: ко ће нас да спаси од оваквих доносилаца одлука - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:30