Никола Зиројевић / фото: СД
09/04/2022 u 14:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зироjевић о новој влади: “Ђекна jош ниjе умрла, а кад ће не знамо”

Док се поjедини у Црноj Гори премишљаjу да ли желе европску и евроатлантску или Вучићеву Владу, Кривокапић и крњи састав апостола наносе невиђену штету овоj држави, казао је Зиројевић

Након што смо напокон ставили тачку на агониjу звану 42. Влада Црне Горе, ушли смо, чини ми се, у jош дубљу агониjу звану преговори о формирању мањинске Владе, поручио је портпарол Социјалдемократа Црне Горе Никола Зиројевић

- Сат откуцава, а док се поjедини у Црноj Гори премишљаjу да ли желе европску и евроатлантску или Вучићеву Владу, Здравко Кривокапић и крњи састав апостола наносе невиђену штету овоj држави на свим нивоима, казао је портпарол Социјалдемократа. 

Додаје да је с друге стране, парламент опет од стране проруских политичких субjеката, у блокади због чега, не само да посланици не могу да усвоjе акте потребне за спровођење реформи, него и неопходне акте попут Закона о акцизама коjим би се, како наводи,  сприjечили енормни удари на животни стандард наших грађанки и грађана изазвани повећањем циjена свих животних намирница. 

- Црна Гора jе, дакле, данас држава у коjоj судска власт дjелимично функционише, Парламент jе у тоталноj блокади, Влада jе пала а нову Владу чекамо по принципу “Ђекна jош ниjе умрла, а кад ће не знамо”. Да ствар буде гора, у свиjетлу нове безбjедносне ситуациjе у Европи, изазване агресиjом Русиjе на Украjину, кључне позициjе у нашоj држави покриваjу проруски ориjентисане личности. Наjбољи примjер jе усваjање санкциjа Русиjи коjе би се сликовито могло описати епском пjесмом: “Град градили три године дана, три године са триста маjстора, не могаше темељ подигнути, а камоли саградити града”. За оне коjи не знаjу, ради се о епскоj пjесми Зидање Скадра.  Доживjели смо, захваљуjући апостолима из 42. Владе, да од државе примjера у региону када су ЕУ интеграциjе у питању, постанемо држава за бруку - истиче Зиројевић.

Он је казао да је избор за Црну Гору сасвим jасан.

- С jедне стране про-западна, про-европска, про-НАТО Влада, коjа ће, као Влада пуноправне чланице НАТО-а и државе кандидата за чланство у ЕУ бити поуздан партнер и испуњавати све своjе обавезе, баш као и Парламент коjи више никад не смиjе бити талац било коjег анти-НАТО субjекта. С друге стране jе Влада са циљем да заврши све оно што Влада Здравка Кривокапића ниjе стигла или успjела, чинећи тиме Црну Гору испоставом туђих интереса. Баш зато, циjенећи да власт у Црноj Гори не треба да зависи од било чиjих великодржавних амбициjа са стране, став Социjалдемократа jе jасан - ако Црна Гора након Кривокапићеве добиjе Вучићеву Владу, боље да jе нема! - закључио је Никола Зиројевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:48