Никола Зиројевић / - Никола Зиројевић
25/02/2022 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зиројевић: Одлука Булајића наставак деструктивног понашања ДФ-а

Подсјећам да, када се већ позивају на Устав, Устав говори да посланик гласа по сопственој савјести, тако да је овакво понашање предсједавајућег Булајића, у најмању руку политички некоректно, наводи он

Одлука предсједавајућег Скупштине Црне Горе, Страхиње Булајића, да не закаже сједницу на захтјев 44 посланика представља, нажалост, наставак деструктивног понашања тог савеза и његових представника. Можда је било и наивно наше вјеровање да би политички субјект који се деструктивно понашао и према Влади за коју су гласали, као дио владајуће већине, могао бити иоле конструктиван у ситуацији када их поново шаљемо у опозицију. То је саопштио Никола Зиројевић, портпарол Социјалдемократа.

-Овакав преседан је незабиљежен у демократском свијету и парламентарној пракси и господин Булајић ће, као предсједавајући, лично понијети терет оваквог дјеловања. Подсјећам да, када се већ позивају на Устав, Устав говори да посланик гласа по сопственој савјести, тако да је овакво понашање предсједавајућег Булајића, којим посланике онемогућава да изразе свој став у Парламенту, у најмању руку политички некоректно-наводи он.

Додаjе:"Но, као што смо и раније говорили, ниједан покушај пријетње и блокаде неће зауставити процес избора новог предсједника Скупштине и нове владе која ће, за разлику од претходне, легитимитет црпити из подршке већине посланика".

-Корисримо прилику да још једном све политичке субјекте позовемо на дијалог и разум, на понашање које је у складу са демократским принципима, како бисмо сви скупа, у најкраћем року, изашли из политичког ћорсокака у коме смо се нашли не нашом кривицом-поручлуjе.-

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 18:48