Ник / - Никола Зиројевић
13/11/2021 u 12:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зиројевић: Пад Владе први корак ка рјешењу политичке кризе

Зиројевић је казао да је парламентарна већина дошла до фазе лоших односа и да је било какав договор између њих немогућ

Чињеница да законодавна власт не функционише, а да се у Парламенту одржавају само сједнице свечаног карактера и премијерски сат за које није потребан кворум, најбоље говоре у коликој кризи се Црна Гора налази, сматрају у Социјалдемократама (СД), пише агенција МИНА.

Портпарол те странке Никола Зиројевћ, оцијенио је да је пад Владе Здравка Кривокапића први корак ка рјешењу политичке кризе.

Зиројевић је казао да је парламентарна већина дошла до фазе лоших односа и да је било какав договор између њих немогућ.

Он је рекао да је парламентарна већина више пута до сада показала да је спремна да пређе преко свих увреда и тешких ријечи које су једни за друге изговорили и да га више ништа не би могло зачудити.

-Било какав евентуални договор између актуелне парламентарне већине је најгоре рјешење по Црну Гору. Из простог разлога што не вјерујем да ће се ико од њих тог договора држати- рекао је Зиројевић агенцији МИНА.

Према његовим ријечима, странке парламентарне већине показал су да и када се између себе договоре или чак потпишу нешто, да то у пракси изгледа сасвим другачије.

-Због свега тога вјерујем да је пад Владе Здравка Кривокапића први корак ка рјешењу политичке кризе у којој се Црна Гора налази- сматра Зиројевић.

Након тога, како је навео, Црна Гора треба да добије нову, прелазну или мањинску Владу, са јасним програмским одредницама, која ће припремити евентуалне ванредне парламентарне изборе.

Коментаришући блокаду рада Скупштине, Зиројевић је рекао да је то најбољи је показатељ функционисања, односно нефункционисања актуелне парламентарне већине.

-Због својих ускопартијских интереса они као таоце држе све грађанке и грађане Црне Горе, и оне који су их гласали, и оне који нијесу- казао је он.

Говорећи о томе што Тужилачки савјет још није изабран, Зиројевић је рекао да је то потврда да су парламентарној већини ускопартијски интереси испред реформских процеса у Црној Гори и пречи од интеграционог пута државе.

-Све ово доводи само до једног закључка – што прије ова Влада падне и држава добије неку нову парламентарну већину, то боље за Црну Гору- поручио је Зиројевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:37