Данијел Живковић / - р д
23/06/2021 u 21:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Живковић: Црна Гора стагнира због кризе законодавне и извршне власти

Он jе додао да, због политичке нестабилности, трпе грађани и привреда, и да jе jедини излаз из кризе провjера изборне воље грађана

Црна Гора стагнира на плану европских интеграциjа због велике кризе кроз коjу пролазе и законодавна и извршна власт, оциjенио jе шеф Клуба посланика Демократске партиjе социjалиста (ДПС) Даниjел Живковић на састанку са амбасадором Чешке, Карелом Урбаном.

Живковић jе, како jе саопштено из ДПС-а, навео да дио парламентарне већине боjкотуjе рад Скупштине што jе, како jе казао, незабиљежено у политичкоj теориjи и пракси, чиме jе паралисан рад законодавне власти, преноси агенција Мина.

Он jе додао да, због политичке нестабилности, трпе грађани и привреда, и да jе jедини излаз из кризе провjера изборне воље грађана.

Живковић jе рекао да jе ДПС кључно трасирао пут Црне Горе ка НАТО и Европскоj униjи (ЕУ), и да сада постоjи обавеза код свих субjеката и опозициjе и власти да на европскоj платформи убрзаjу реформски процес коjи jе сада у стагнациjи због односа у владаjућоj већини.

Урбан jе, како jе саопштено, нагласио дугорочну подршку Чешке када jе у питању политика проширења ЕУ на простору Западног Балкана.

“Регион Западног Балкана видимо као недjељив дио ЕУ”, рекао jе Урбан.

Он jе похвалио реформе коjе Црна Гора спроводи на свим пољима и казао да се нада да ће наставити са кључним реформама, са посебним акцентом на поглавља 23 и 24.

Урбан jе навео да ће Чешка са своjим партнерима радо подиjелити властита искуства из преговарачког и приступног процеса ЕУ.

“Као и да ће Црна Гора у Чешкоj имати стабилног партнера на свом путу ка европским интеграциjама”, додаjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 20:51