Živković Herasimenko / - FOTO: DPS
10/07/2023 u 17:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Živković - Herasimenko: Evropa zajednička budućnost i Crne Gore i Ukrajine

U otvorenom i sadržajnom razgovoru razmijenjeni su pogledi na aktuelni međunarodni kontekst i regionalna pitanja, kao i dinamiku unutrašnjih procesa u Crnoj Gori

 Evropa je zajednička budućnost i Crne Gore i Ukrajine, ocijenjeno je na sastanku v.d. predsjednika DPS-a Danijela Živkovića i ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori  Oleha Herasimenka.

U otvorenom i sadržajnom razgovoru razmijenjeni su pogledi na aktuelni međunarodni kontekst i regionalna pitanja, kao i dinamiku unutrašnjih procesa u Crnoj Gori.

 Danijel Živković je, izražavajući žaljenje zbog situacije u Ukrajini, osudio agresiju Rusije za koju je rekao da predstavlja najgrublje kršenje međunarodnog prava i ocjenio da to ujedno predstavlja prijetnju evropskom bezbjednosnom i vrijednosnom sistemu.

U tom pravcu, Živković je podsjetio na izazove sa kojima se Crna Gora suočavala u prethodnom periodu, a koji se prije svega tiču nacionalističkih nasrtaja i ugrožavanje državnih interesa, i dodao da je Demokratska partija socijalista imala ključnu ulogu kada je u pitanju prevazilaženje takvih izazova, boreći se da zaštiti vrijednosti savremene Crne Gore.

- Građani Crne Gore su prepoznali ulogu konstruktivnog političkog subjekta kojem je fokus odbrana i dalja realizacija državnih interesa Crne Gore, što potvrđuje njihova podrška i činjenica da je DPS nakon parlamentarnih izbora zadržala stabilnu podršku biračke javnosti, zaključio je Živković.

Ambasador Herasimenko je pozdravio napore Demokratske partije socijalista u istrajavanju na evropskom putu Crne Gore i izrazio očekivanje da je Evropa zajednička budućnost i Crne Gore i Ukrajine.

Upoznao je sa dramatičnim događajima koji pogađaju Ukrajinu, i istakao da je značajan doprinos Crne Gore, koja je Ukrajini pružila materijalnu, političku i vojno-tehničku pomoć, čime je pokazala da ostaje pouzdan i trajan partner Ukrajine u njenoj pravednoj borbi i odbrani slobode.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 21:34