/ - FOTO: RTCG - SKRINšOT - DANIJEL ŽIVKOVIć
20/03/2024 u 20:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Živković: Ne očekujem da ova vlast uvede Crnu Goru u EU

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je da ne očekuje da aktuelna parlamentarna većina može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju (EU).

On je u "Intervjuu" na Televiziji Crne Gore (TVCG) istakao da poliička nestabilnost u Crnoj Gori može jedino da se razriješi na vanrednim parlamentarnim izborima.

- Cilj Pokreta i Demokrata je ko će imati prevlast u bezbjednosnom sektoru, sve ostalo su pravne vratolomije. Zato je od početka kompletan proces nezakonit - ocijenio je Živković za TVCG, prenosi portal RTCG.

Aleksandar Radović novi v.d pomoćnika direktora za Sektor za finansijsko obavještajne poslove

Zakon je, dodaje on, precizan: Vršioca dužnosti direktora Uprave policije predlaže ministar unutrašnjih poslova. 

- Ako Vlada krši zakon na ovaj način, kako se očekuje od građana da ga poštuju - istakao je predsjednik DPS-a.

Tokom sljedeće sedmice će, najavio je, raspraviti tu situaciju i čuti stav premijera Milojka Spajića. Živković je u "Intervjuu" rekao da je suština potreba da se politički iskontroliše sektor bezbjednosti.

- Stvari su jasne - između PES-a i Demokrata postoji ozbiljan problem i ne želim da komentarišem to, ali kad dođete u situaciju da Demokrate uslove podršku nakon juna mjeseca, jasno je da imate nestabilnu vladu, koja može sjutra da padne. Priča o više kandidata, transparentnosti i poligrafskom testiranju je priča za malu djecu, nemojte potcjenjivati javnost...Došli su sa spremnim kandidatima - jedan kandidat Demokrata, drugi PES-a, nezakonitim postupanjem vlade nije prošao kandidat Demokrata i šta tu više ima potrebe da se objašnjava javnosti - rekao je presjednik DPS-a.

Ocijenio je da će aktuelna vlada završiti kao i vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. 

- Međusobno se mrze i utrkuju ko će uzeti više fotelja i funkcija da bi ih na kraju zloupotrebljavali u privatne svrhe. Kako će se završiti odnos PES-a i Demokrata, apsolutno je nevažno, ova konstrukciona greška kreira nestabilnost koja će se završiti padom vlade -  dodao je Živković.

Ocijenio da je za prethodne četiri godine ništa nije urađeno na EU putu, a "sve za vrijeme vladavine DPS-a".

"Podržaćemo sve što je za Crnu Goru dobro na EU putu. Ne očekujem da ova parlamentarna većina može uvesti Crnu Goru u EU. Misli li neko da proruske partije mogu raditi na evropskoj perspektivi Crne Gore..."

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:17